GASF u Herceg Novom od 15. do 20. avgusta: Tajna veza gitare i Novljana

U koncertnom, najzanimljivijem programu GASF-a na Kanli kuli će Festival u subotu 15.avgusta u 21 sat otvoriti Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić
112 pregleda 0 komentar(a)
GAF press, Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
GAF press, Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 10.08.2015. 14:18h

Jubilarno 10 izdanje Guitar art summer fest (GASF) – međunarodnog ljetnjeg festivala klasične gitare ove godine održaće se od 15. do 20. avgusta na nekoliko lokacija u Herceg Novom.

"Festival će obilježiti stari već potvrđeni, ali i novi programi,kazao je na današnjoj konferenciji za novinare direktor i osnivač manifestacije Boško Radojković.

U koncertnom, najzanimljivijem programu GASF-a na Kanli kuli će Festival u subotu 15.avgusta u 21 sat otvoriti Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić.

Nakon toga pred publikom će svirati Tadić i Braća Teofilović, a za kraj je predvođen zajednički nastup četvorice umjetnika. Stefanovski i Tadić su i prije deset godina imali koncert u okviru GASF-a.

Na Trgu od muzike u Starom gradu u nedjelju će nastupiti Guitaneon duo (Aleksandar Nikolić i Zoran Anić). Koncert Amire Medunjanin kvarteta planiran je na Kanli kuli u ponedjeljak, a koncert fado muzike Maestro Antonio Chainho u srijedu.

Na kraju jubilarnog izdanja GASF-a, 20. avgusta nastupiće Srđan Bulatović, Darko Nikčević i Dragoljub Đuričić ansambl.

GASF već 10 godina posjećuju mladi talenti koji unapređuju gitarsko znanje i vještine sa profesorima u okviru master classa. Festival tradicionalno organizuje koncert svih učesnika, pa će tako biti i u utorak 18. avgusta na Trgu od muzike u Starom gradu.

Ljetnji kamp gitare namijenjen je svima bez obzira na predznanje i godine, a održavaće se svakog dana u prijepodnevnim satima u Muzičkoj školi u Starom gradu.

"U okviru festivala svake godine organizuju se izložbe u galeriji Sue Ryder čija je tematika umjetnost i gitara. Ove godine fotografije će predstaviti Anđela Petrovski", kazala je vlasnica galerije Ljiljana Marinović.

Žicama konektujemo u gradu umjetnosti

"Spajamo umjetničke aktivnosti u multimedijalni program - troje crnogorskih umjetnika Vanja Đuberić, Vanja Vikalo i Nikola Ćurčin, svako u svom mediju će predstaviti vezu izmeđi Herceg Novog i gitare. Ova angažovana izložba na otvorenom biće predstavljena duž putanje Starog grada", objasnio je Radojković.

U bašti Gradske kafane svako veče sa početkom u 23 sata, gosti i učesnici festivala će u programu Guitar art Midnight cafe će se predstaviti u nešto slobodnijoj formi.

Predsjednice Opštine i TO Nataša Aćimović i Biljana Blagojević istakle su značaj GASF-a za turističku promociju grada.

Ulaznice za koncerte na Kanli kuli su 10 eura, a za koncerte na Trgu od muzike ulaz je slobodan.

Bonus video: