Bar: Fotograf ranjen dok je držao ćerku, osumnjičeni pušteni da se brane sa slobode

Karastanović je zadobio ustrelnu ranu u grudi, hitno je prebačen u barsku bolnicu, a potom u Klinički centar Podgorica i nakon ukazane hirurške intervencije u stabilnom je stanju
322 pregleda 0 komentar(a)
Stari Bar, Foto: Anto Baković
Stari Bar, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 10.08.2015. 16:25h

Puki slučaj spasio je porodicu Karastanović u nedjelju popodne neopisive tragedije.

Dok je držao u lijevoj ruci četvorogodišnju ćerkicu, poznati barski fotograf Semir Karastanović zadobio je ustrelnu ranu u grudi, tokom šenlučenja na svadbenom veselju u kući Šabovića.

Ćerkici na svu sreću nije bilo ništa, dok je Semiru, koji je na veselju bio u dvojakoj ulozi i kao gost sa svojom porodicom i službeno kao šef tima Foto-studija "Petović", metak je slomio kost nadlaktice i završio u grudima.

Karastanović se sada nalazi u Kliničkom centru u Podgorici gdje treba da mu izvade metak iz grudi.

U popodnevnim satima u ponedjeljak, bio je u stabilnom i svjesnom stanju, komunicirao je sa porodicom koja ga je obišla.

"Čuli smo tupi, potmuli udar, a onda djevojčicu kako viče "tata, tata". Pogledamo i imamo šta da vidimo, Semir leži u lokvi krvi! Odmah smo ga prebacili u barsku bolnicu koja je srećom bila u neposrednoj blizini, tamo su mu pomoć ukazali hirurg dr Tomanović i ortoped dr Vujičić, a potom je hitno prebačen u Podgoricu", ispričale su "Vijestima" šokirane Semirove kolege koji su mu odmah priskočili u pomoć.

Nakon ranjavanja koje se zbilo nešto nakon 16 sati, policija je istog dana privela, a kasnije rješenjem Osnovnog tužioca i zadržala Barane Admira Šabovića (23) i Sulejmana Karčikovića (23).

Njih dvojica su danas prijepodne izvedeni pred zamjenika Osnovnog tužioca u Baru Irenu Rajković, i to Šabović sa krivičnom prijavom za izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih sredstava, a Karčiković sa krivičnom prijavom za teško djelo ugrožavanja sigurnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih sredstava.

"Da bi se tačno utvrdilo ko je ispalio hitac koji je ranio Karastanovića, potrebno je da se obavi još nekoliko naloženih vještačenja", rekla je kratko "Vijestima" tužiteljka Rajković.

Nakon što je saslušala osumnjičene, Rajković je istražnom sudiji Osnovnog suda Bar uputila predlog za određivanje pritvora Karčikoviću i Šaboviću, no, dežurni sudija za istrage Osnovnog suda Bar Tamara Spasojević odbila je predlog, pa će se oni braniti sa slobode.

"Mladići su sami došli u policiju i donijeli pištolj iz kojeg je pucano, obojica su priznali da su pucali na svadbi. Pištolj se pripisuje Šaboviću, koji za njega nema dozvolu, a istraga će utvrditi ko je od njih dvojice ispalio hitac koji je ranio Karastanovića. Sve do sada, oni nijesu kršili zakon", rečeno je "Vijestima" iz krugova bliskih istrazi.

Treba li pancire na svadbi da nosimo?

"Ovako više ne može, pa treba li pancire na svadbe da nosimo? Tražimo da nas neko zaštiti, na svadbama smo mi fotografi i muzičari ozbiljno ugroženi od šenlučenja. Nama je prije dvije godine na svadbi u Baru ranjen još jedan fotograf, metak mu je prošao tik pored glave i uništio mu hrskavicu na lijevom uvu. Pucnjave nema samo kada je svadba u restoranu", kažu ogorčeni radnici barskog Foto-studija "Petović".

Bonus video: