PANIKA U POLICIJI: JOŠ SE NE ZNA KO JE KRIV ZBOG PROPALE ZAMKE?

Dileri prešli u Albaniju, audi završio u provaliji

Na osnovu informacija nekoliko izvora, “Vijesti” su pronašle i fotografisale metalik-sivi “audi A3”, kojim su krijumčari marihuanom probili blokadu policije
64 pregleda 44 komentar(a)
Ulcinj, auto, Foto: Samir Adrović
Ulcinj, auto, Foto: Samir Adrović
04.04.2019. 17:26h

Albanski državljani Izmir Kacabeti (23) i Ćotaj Armand (20), koji su u noći između 31. jula i 1. avgusta spektakularno umakli crnogorskoj graničnoj policiji na mostu u Klezni, nalaze se u Albaniji. To je “Vijestima”  potvrdilo više izvora bliskih istrazi. 

Kacabeti i Armand su granicu, nakon što su se na volšeban način otarasili auta, prešli na jednom od divljih prelaza.

Uprava policije još  se nije zvanično obratila javnosti povodom incidenta.

U Upravi policije “Vijestima” je juče nezvanično rečeno da nema ništa novo u istrazi o incidentu te da, navodno, još  nemaju pouzdanih saznanja gdje se nalazi automobil krijumčara.

“U redovima granične policije je panika i svi prebacuju odgovornost na drugoga”

Ipak, na osnovu informacija nekoliko izvora, “Vijesti” su pronašle i fotografisale metalik-sivi “audi A3”, kojim su krijumčari marihuanom probili blokadu.

Automobil je gurnut, pretpostavlja se  iste noći, u provaliju duboku 200 metara sa puta prema barskom selu Gorana.  Završio je među drvećem ispod litice pedeset metara niže. Auto se i juče nalazio na istom mjestu, a iz gustog šipražja virio je samo prednji lijevi točak i dio karoserije.

Po nepristupačnom terenu gotovo nemoguće mu je prići, a snimak je napravljen sa divlje deponije udaljene stotinjak metara, odakle se jedino može i vidjeti sa gornje strane.

Sa donje strane, sa puta prema Vladimiru, pogled ka strmom kamenjaru ne nagovještava da se tu prije samo sedam, osam dana odigrala scena po uzoru na kadrove iz  krimi filmova.

“Ili su znali teren, ili su imali pomagača. Nemoguće je da neko ko ne poznaje konfiguraciju terena gurne automobil baš tu i još noću”, kazao je nezvanični  sagovornik.

Policajci su tog dana imali insajdersku dojavu o krijumčarenju marihuane i postavili zasjedu na uskom putu kod mosta u Klezni.  Međutim, kada su ugledali patrolu, mladići iz Albanije su odlučili da ne stanu, već da probiju blokadu u čemu su i uspjeli. 

Prethodno su iz automobila izbacili kese ili džakove sa oko pet kilograma marihuane. Prema informacijama “Vijesti”, tada su uslijedili pucnji u znak upozorenja, ali se nekim policajcima u patroli učinilo da krijumčari pucaju na njih nakon čega su i oni otvorili paljbu.  Mladići su se velikom brzinom izgubili u noći a potjera, koja je uslijedila nije dala rezultate. Prema svemu sudeći, krijumčari su odmah nakon što su prošli obližnji tunel, skrenuli u prvu ulicu desno koja vodi ka Baru kroz Goranu.

Ko će snositi odgovornost za neuspjelu zamku za  krijumčare droge, na putu gdje se teško mogu mimoići dva auta, vjerovatno će utvrditi unutrašnja kontrola.

Izvor “Vijesti” blizak istrazi kazao je da je u redovima granične policije panika i da svi pokušavaju da odgovornost prebace na nekog drugog, iako su akciju planirali i izveli bez znanja ulcinjske ispostave policije, koja ima ingerenciju nad tim terenom.