Ovo je najbolji čaj za vašu krvnu grupu

Odavno postoje prehrana i dijeta prema krvnoj grupi pa tako imamo i tople napitke koji su idealni za određeni tip
167 pregleda 0 komentar(a)
čaj, žalfija, limun, Foto: Shutterstock
čaj, žalfija, limun, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.08.2015. 17:22h

Odavno postoje prehrana i dijeta prema krvnoj grupi pa tako imamo i tople napitke koji su idealni za određeni tip.

Krvna grupa 0

Osobe koje imaju krvnu grupu 0 trebalo bi da izbjegavaju mlijeko, grahorice i gluten. Iako se dobro nose sa stresom, muči ih želučana kisjelina. Čajevi koji se preporučuju su oni na bazi đumbira, ginsega, zelenog čaja i mate čaja, koji je poznata zamjena za kavu.

Još im odgovara: peršun, hmelj, kora brijesta, list duda, đumbir, cvijet lipe, maslačak, ljuta metvica, šipurak.

Krvna grupa A

To su jako emotivne i analitičke osobe izrazito sklone stresu, zbog čega imaju trajno visoke vrijednosti kortizola, hormona stresa. Iako im kafa ne smeta, potrebu za pretežno biljnom hrano upotpuniće svakodnevnim pijenjem prikladnog čaja. Čajevi za ljude s krvnom grupom A su tajvanski zeleni čaj Gunpowder, čaj od čistog cvijeta jasmina, kombinacija srebrnog jasmina i zelenog čaja Ying Hao, te mješavina stolisnika, nevena i majčine dušice.

Još odgovara: veliki čičak, bijeli glog, kora brijesta, šipurak, stričak, đumbir, aloa, kantarion.

Krvna grupa B

Osobe krvne grupe B najčešće imaju spor metabolizam, sklone su autoimunim bolestima, debljanju, letargiji, hroničnom umoru i neurednom snu. Imaju otporan sistem za varenje, ali slabu obranu od bakterija, u prvom redu Escherichie coli. Trebalo bi da piju mladi zeleni čaj, organski zeleni ili crveni rooibos bez dodataka, honeybush, te imunomješavinu od bazge, rooibosa, kadulje i melise.

Još odgovara: list maline, peršun, sladić, nana, zova, list breze, brijestova kora, kantarion, maslačak, metvica, vidovčica, stolisnik, timijan, majčina dušica, veliki čičak i žuta kiselica.

Krvna grupa AB Pripadnici ove krvne grupe su intuitivni i nisu skloni stresu. Trebali bi se fokusirati na posebne vrste zelenog čaja i srodnih pripravaka, mentu, božur, sandalovinu, te napitke od riže. Idealan izbor čajeva za njih je prirodni žuti čaj, mješavina vrhunskog zelenog čaja i mente ili sejak i pečena riža.

Odgovara im i bijeli glog, čičak, đumbir, jagodin list, kamilica, šipurak, sladić.

Bonus video: