Beograd: Uhapšen crnogorski državljanin zbog uzgajanja marihuane

"Ukupna vrijednost laboratorije i zaplijenjenih narkotika procjenjuje se na 18 miliona dinara", navodi se u saopštenju MUP-a Srbije
15 komentar(a)
marihuana, Foto: Shutterstock
marihuana, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.08.2015. 14:31h

U kući u okolni Beograda policija je otkrila laboratoriju za vještačko uzgajanje marihuane i uhapsila državljanina Crne Gore S.R. koji se sumnjiči za proizvodnju i dilovanje droge, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Policija je u kući koja je preurađena u laboratoriju zaplijenila više od 90 kilograma marihuane, automatsku pušku, tri okvira za automatsku pušku i municiju.

Dodaje se da su pronađene i 622 stabljike kanabisa, marihuana na ručno pravljenoj sušari, lampe, termometri, klima uređaji, saksije, hemijska đubriva i druga oprema za uzgajanje.

"Ukupna vrijednost laboratorije i zaplijenjenih narkotika procjenjuje se na 18 miliona dinara", navodi se u saopštenju MUP-a Srbije.

Zbog osnovane sumnje da je počinio krivična djela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, uhapšen je S. R. (1978), državljanin Crne Gore.