KIK-BOKS

Dacić novi šampion Evrope

"Bio je težak meč, Pelčev se pokazao kao dobar borac. Od treće runde krenuo sam naprijed, nametnuo sam jak tempo koji moj protivnik nije izdržao. Pokazao sam da sam bolji i zasluženo sam slavio", rekao je Dacić nakon meča
158 pregleda 41 komentar(a)
Remzija Dacić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Remzija Dacić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 08.08.2015. 21:32h

Crnogorski kik bokser Remzija Dacić osvojio je titulu profesionalnog prvaka Evrope, u federaciji WAKO Pro, disciplina lou kik.

On je večeras u Rožajama, u meču za šampionski pojas u kategoriji do 66,8 kilograma, jednoglasnom odlukom sudija pobijedio Bugarina Dimitra Penčeva.

Sva trojica sudija dala su prednost crnogorskom borcu - Italijan Marko Pakor (48:47), Mađar Gabor Sabo (50:48) i Mitar Kojičić (50:48).

"Bio je težak meč, Pelčev se pokazao kao dobar borac. Od treće runde krenuo sam naprijed, nametnuo sam jak tempo koji moj protivnik nije izdržao. Pokazao sam da sam bolji i zasluženo sam slavio", rekao je Dacić nakon meča.

On je pohvalio publiku i zahvalio joj se na podršci.

Trener novog prvaka Evrope, Predrag Lekić zahvalio se na podršci Daciću i najavio da bi Rožaje moglo biti domaćin meča za svjetsku tirtulu.

Šampionski pojas novom prvaaku Evrope uručio je predsjednik opštine Rožaje, Ejup Nurković.

Ubjedljivu pobjedu u glavnoj uvodnoj borbi ostvario je Rožajac Dejvid Kajević, u disciolini lou kik, kategorija do 75 kilograma, koji je prekidom u prvoj rundi savladao Mirzu Bećirbašića iz Bosne i Hercegovine (BIH).

Pobjedu od crnogorskih takmičara ostvario je i Cetinjanin Ilija Vujović, dok su Mitar Nikolov i Emil Pupović doživjeli poraze.

Vujović je u juniorskoj konkurenciji, u kategoriji do 54 kilograma (lou kik), odlukom sudija na poene (2:1) pobijedio Bosanca Hajrudina Čamdžića.

Nikolov je u disciplini K1, do 86 kilograma, jednoglasnom odlukom sudija poražen od Ognjena Topalovića iz Hrvatske, dok je Pupović u disciplini ful kontakt, kategorija do 71 kilogram, na poene (2:1) izgubio od Bosanca Nerdina Fejzovića.

U jedinoj ženskoj borbi, u disciplini lou kik do 56 kilograma, Marina Spasić iz Srbije prekidom u trećoj rundi pobijedila je Selmu Baltić iz BIH.