Bronza za Jovanu Peković!

Ovo je najvažnija medalja 17-godišnje Nikšićanke, koja ima dva zlata i tri bronze na evropskim kadetskim kupovima, tri najsjajnija odličja na kadetskim, a dva srebra na juniorskim šampionatima Balkana
8 komentar(a)
Ažurirano: 08.08.2015. 16:19h

Jovana Peković je potvrdila status jednog od najvećih talenata crnogorskog džudoa, pošto je na Svjetskom prvenstvu u Sarajevu osvojila bronzu.

Takmičarka Akademika je u 1. kolu kategorije do 70 kilograma bila slobodna, u 2. je jukom savladala Brazilku Brunu Silvu, a u 3. je imala dva protiv Amerikanke grčkog porijekla, Nefeli Papadakis.

U polufinalu ju je iponom nakon dva minuta i 13 sekundi borbe savladala Hrvatica Karla Prodan, kojoj je dvostruko manje vremena trebalo da u finalu stigne do zlata pobjedom nad Njemicom Alinom Bem.

Jovana je morala da se bori za bronzu i opet je iskusno odradila meč protiv Japanke Suzuke Takake, koju je nakon četiri minuta bitke savladala zahvaljujući juku.

Ovo je najvažnija medalja 17-godišnje Nikšićanke, koja ima dva zlata i tri bronze na evropskim kadetskim kupovima, tri najsjajnija odličja na kadetskim, a dva srebra na juniorskim šampionatima Balkana.

Uzgred, drugoplasirana je bila i na ovogodišnjem Evropskom olimpijskom festivalu za mlade (EYOF) u Tbilisiju.

U Sarajevu su danas nastupili i Zvezdan Đukić (do 90) i Novak Ostojić (preko 90 kilograma) i ispali u 1. kolu. Od Đukića je bio bolji Francuz Pol Devo, a od Ostojića Litvanac Ignas Mečajus.

U petak je Lazar Ćupić osvojio 7. mjesto, a preostalih osam reprezentativaca nije upisalo ni pobjedu.

Galerija

Bonus video: