Lazar Ćupić sedmi na svijetu

Lazar Ćupić je bio briljantan u prva dva kola, pošto je Slovaka Miroslava Kopisa bacio na ipon nakon 124 sekunde, a potom mu je trebalo svega 33 sekunde da „počisti” Rumuna Eduarda Serbana
2 komentar(a)
Lazar Ćupić, Foto: EJU.NET
Lazar Ćupić, Foto: EJU.NET
Ažurirano: 07.08.2015. 17:41h

Nakon što čak osam crnogorskih reprezentativaca nije uspjelo da zabilježi makar pobjedu na Svjetskom prvenstvu za kadete, čast naših džudista u sarajevu spasao je Lazar Ćupić.

Talentovani borac podgoričkog Milenijuma osvojio je sedmo mjesto u kategoriji do 81 kilogram, pošto je zaustavljen u prvoj borbi repasaža za medalju.

Ćupić je bio briljantan u prva dva kola, pošto je Slovaka Miroslava Kopisa bacio na ipon nakon 124 sekunde, a potom mu je trebalo svega 33 sekunde da „počisti” Rumuna Eduarda Serbana.

U borbi za polufinale od Ćupića je za vazari bolji bio Holanđanin Jan Reijntjens. U repasažu za bronzu Ćupić je izgubio od Gruzijca Goga Kevkišvilija.

Ostali naši takmičari su razočarali. U kategoriji do 73 kilograma bolji je od Jakuba Nurkovića bio Mađar Roland Goz, dok je Danilo Todorović takođe izgubio startni meč kategorije do 81 kilogram od Brazilca Igora Morišige. Božica Đurđevac je elimionisana u prvom krugu od osvajačoice bronze u kategoriji do 57 kilograma, Poljakinje Ane Dabrovski. I nakon startnih borbi u kategoriji do 63 kilograma oprostile su se Mirjana i Kristina Milić, a obje su ispale od hrvatskih džudistkinja. Od Mirjane je bila bolja Lara Kliba, a od Kristine Lucija Babić.

Prvog dana su startnim porazima eliminisani Marko Gušić, Nikola Stanišić i Elma Ličina.

Sjutra će na tatami najveća naša nada za mnedalju u Sarajevu, Jovana Peković (-70 kilograma), dok će u kosturu do 90 kilograma nastupiti Zvezdan Đukić, a u kategoriji preko 90 kilograma Novak Ostojić.

Bonus video: