Ljetnji kamp za kamernu muziku na Ivanovim koritima

Ljetnji kamp za kamernu muziku je jedinstveni projekat koji afirmiše sviranje kamerne muzike i podstiče razvoj kamernih ansambala u našoj sredini
0 komentar(a)
kamerna muzika, Foto: Facebook
kamerna muzika, Foto: Facebook
Ažurirano: 07.08.2015. 14:02h

Ljetnji kamp za kamernu muziku - Montenegro Summer Camp for Chamber Music 2015. biće održan od osmog do 15. avgusta na Ivanovim koritima, u turističko-edukativnom centru “Lovćen”. Nakon sedmodnevnog rada kampa slijede tri završna javna koncerta - prvi 14. avgusta u Ministarstvu kulture na Cetinju, drugi 15. avgusta u KIC-u “Budo Tomović” u Podgorici i 16. avgusta, koncert profesora u Muzeju grada Perasta.

Ljetnji kamp za kamernu muziku je jedinstveni projekat koji afirmiše sviranje kamerne muzike i podstiče razvoj kamernih ansambala u našoj sredini. Okuplja brojne polaznike različitih generacija iz zemlje i inostranstva, a većinom mlade muzičare iz Crne Gore kojima je ovaj projekat prvenstveno i namijenjen. Rad na programu kreira tim iskusnih profesora, uglednih umjetnika iz Crne Gore, regiona i Njemačke. Mentori za kamerne ansamble su Tatjana Prelević, pijanistkinja i profesoica kamerne muzike na Muzičkoj akademiji u Hanoveru, Aleksandar Latković, profesor violončela na Muzičkoj akademiji na Cetinju, prvi violončelista Beogradske filharmonije, Žana Lekić, flautistkinja i profesorica kamerne muzike na Muzičkoj akademiji na Cetinju, članovi Crnogorskog simfonijskog orkestra - violinista Marko Simović, violistkinja Vladislava Drašković i violončelista Vladimir Drobnjak, Veljko Klenkovski, prvi klarinetista Beogradske filharmonije, Nadica Ristić, oboistkinja i profesorica u Umjetničkoj školi za muziku i balet “Vasa Pavić” i Muzičkoj školi u Tivtu.

Kamerni orkestar vodiće njemački dirigent Thomas Posth, profesor na Muzičkoj akademiji u Hamburgu. Koncert-majstor orkestra je Marko Simović.

Bonus video: