Jedva izbjegao udar vozila: Policajac se bacio u slivnik pored puta

A.H. je, kako se sumnja, ne zaustavljajući se, naglo povećao brzinu kretanja i nastavio kretanje u pravcu V.Ć
0 komentar(a)
policija vozila, Foto: Luka Zeković
policija vozila, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 08.08.2015. 07:46h

Tuzlanin Armin Hanić uhapšen je u Kotoru nakon što je pokušao da ubije policijskog službenika V. Ć.

To piše u saopštenju Uprave policije, u kome se objašnjava da se državljanin Bosne i Hercegovine nije zaustavio na znak saobraćajca, već je dodao gas i pokušao da ga udari automobilom.

“Osumnjičeni A.H. se vozilom 'BMW' kretao od pravca plaže Ploče u pravcu Jaza. Ovlašćeni policijski službenici Stanice policije Kotor - V.Ć. i S.G. u mjestu Trsteno vršili su kontrolu bezbjednosti saobraćaja. Policijski službenik V.Ć. je dao jasan znak 'stop' tablicom da zaustavi vozilo na proširenju pored puta.

A.H. je, kako se sumnja, ne zaustavljajući se, naglo povećao brzinu kretanja vozila i nastavio kretanje u pravcu policijskog službenika. Policijski službenik se, kako bi izbjegao udarac vozilom, bacio u slivnik pored puta, dok se A.H. jureći udaljio u pravcu Jaza”, piše u saopštenju policije.

Tada su se službenici kotorske i budvanske policije dali u potragu za Hanićem i potjera je veoma brzo rezultirala pronalaskom i zaustavljanjem vozila kojim je upravljao.

“O događaju je obaviješten zamjenik osnovnog državnog tužioca u Kotoru, a potom i zamjenik višeg državnog tužioca u Podgorici, koji je naložio da se lice liši slobode i koji je djelo kvalifikovao kao krivično djelo ubistvo u pokušaju”.

Policijski službenik je zadobio lakše tjelesne povrede.

Bonus video: