Koliko je "Boss" uplašio Duška Markovića?

Duško Marković će pred tužiocem kazati da li se uplašio za život i od toga zavisi da li će Šuković krivično odgovarati...
116 pregleda 35 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Boris Pejović
Duško Marković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 07.08.2015. 05:29h

Potpredsjednik Vlade Duško Marković biće saslušan u Tužilaštvu povodom krivične prijave koju je prekjuče policija podnijela protiv svog službenika Predraga Šukovića, zbog sumnje da je ugrozio njegovu bezbjednost.

Marković će morati pred tužiocem da kaže da li se uplašio za svoj život i bezbjednost i od toga zavisi da li će Šuković krivično odgovarati.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, on će biti pozvan u Tužilaštvo odmah nakon 20. avgusta, do kada je na godišnjem odmoru.

Šuković je od juna u policiji i Tužilaštvu saslušavan kao građanin povodom svojih anonimnih komentara na portalu Vijesti, nakon prijave Markovića da mu je time ugrožena bezbjednost.

On je u nekim od komentara sa svog naloga na portalu “Vijesti” - pod pseudonimom “Boss”, dovodio u pitanje dužinu životnog vijeka potpredsjednika Vlade.

Do identiteta Šukovića policija je došla nakon što su “Vijesti” u junu postupile po dva sudska naloga za pretres portala, odnosno naredbe suda da dostave sve komentare sa naloga “Boss” u prethodnih šest mjeseci.

“Možda ne dočeka sve ovi...a”, komentar je “Bossa” na tekst “Markovića spremaju da preuzme DPS”, od 7. juna. “A ovaj sa slike namjerava da živi”, komentariše tekst “Marković zamjenik predsjednika,

DPS bez potpredsjednika”. Ispod teksta “I delegacija Crne Gore će položiti vijenac na spomenik na Gorici” od 8. maja, Šuković je komentarisao: “Brzo će nekima iz delegacije ovako polagati cvijeće”.

“Vijesti” su Markovića prije mjesec pitale da li se zbog komentara objavljenih na portalu, u tom trenutku još anonimnog komentatora, osjećao ugroženim i da li je komentare doživio kao prijetnju po njegov život i bezbjednost.

Upućeno mu je i pitanje da li se, po saznanju i priznanju policajca Šukovića da je on postavio komentare, takođe uplašio. On na ta pitanja nije odgovorio.

Marković je optužio Šukovića da je “politički aktivista”, te da su tvrdnje koje iznosi na njegov račun "naručene”. On nije odgovorio na pitanja čiji je Šuković “aktivista”, niti ko je “naručio” njegove tvrdnje.

Šukovića je policija prekjuče uhapsila u njegovoj kući u Donjoj Gorici, bez naloga i znanja Tužilaštva.

Šuković je svoje hapšenje ocijenio kao odmazdu novoizabranog šefa kriminalističe policije Centra bezbjednosti Podgorica Siniše Stojkovića i namjeru “mojkovačkog klana” da ga zastraše i ućutkaju.

On je tokom istrage pred policijom i tužiocem, u svojstvu građanina, rekao da nije prijetio Markoviću, a da je postupak pokrenut jer su Marković i bivši šef policije Veselin Veljović ogorčeni što je istraživao šverc cigareta koji je organizovala mojkovačka kriminalna grupa.

Policija je potom saopštila da Šuković nije učestvovao u istrazi šverca cigareta, da bi on to odmah demantovao navođenjem konkretnih dokumenata, datuma i brojeva pod kojima su zavedeni. Inspektori

Odsjeka kojim je ranije rukovodio, ponovo su ga pozvali i tražili da im saopšti šta zna o švercu cigareta, ali je Šuković to odbio, rekavši da je predmet radio po nalogu Specijalnog tužilaštva i da ne smije da iznosi tajne podatke, te da će sve reći novom specijalnom tužiocu.

Šuković je “Vijestima” kazao da je specijalnom tužiocu Milivoju Katniću, po njegovom pozivu, rekao sve što zna i konkretno ukazao na prikupljenu dokumentaciju.

Bonus video: