Aman jedini za „Sveca”

Za Kraljičinu plažu potrebno je platiti minimum 150.000 eura, a zakupac mora da uloži najmanje 20 miliona eura u modernizaciju i rekonstrukciju hotela za 36 mjeseci, a period zakupa može biti od 20 do 30 godina
60 pregleda 1 komentar(a)
Sveti Stefan, Foto: Zoran Đurić
Sveti Stefan, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 06.08.2015. 08:00h

Lider među svjetskim hotelijerima, singapurska kompanija Aman rizorts, jedina je dostavila ponudu na tender za zakup i upravljanje hotelima Sveti Stefan, Miločer i Kraljičina plaža.

Za Sveca se interesovao i francuski Akor i poznati hotelski lanac Four seasons, ali oni nijesu otkupili ni tendersku dokumentaciju jer su uslovi bili bili su dosta rigorozni: potencijalni ponuđač mora da zakupi sve hotele i obaveže se da će oni, nakon renoviranja, poslovati cijele godine. Za Sv. Stefan i Miločer, zakupac treba da plati garantovanu najmanju godišnju zakupninu od 1,6 miliona eura ili, ako je taj iznos veći, 10 % ukupnog prihoda.

Za Kraljičinu plažu potrebno je platiti minimum 150.000 eura, a zakupac mora da uloži najmanje 20 miliona eura u modernizaciju i rekonstrukciju hotela za 36 mjeseci, a period zakupa može biti od 20 do 30 godina.

Bonus video: