Ćebić izručen Crnoj Gori, Beriša i Rastoder uhapšeni po međunarodnim potjernicama

Ćebić je sproveden u ZIKS, dok su crnogorski organi u komunukaciji sa organima Njemačke i Albanije u vezi sa ekstradicijom Crnoj Gori uhapšenih u te dvije države
465 pregleda 1 komentar(a)
lisice, hapšenje, Foto: Shutterstock
lisice, hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 24.10.2018. 07:46h

Interpol Podgorica realizovao je ekstradiciju Baranina Mladena Ćebića (29) iz Srbije u Crnu Goru kojeg je država potraživala zbog izdržavanja kazne zatvora. Pored toga Njemačkoj i Albaniji su po međunarodnim potjernicama Interpola Podgorica uhapšeni Mule Rastoder (59) iz Berana i Dževat Beriša (39) iz Đakovice koji se takođe potražuju radi izdržavanja zatvorskih kazni, saopšteno je iz Uprave policije.

"Iz Republike Srbije u Crnu Goru ekstradiran je Mladen Ćebić (29) iz Bara, državljanin Crne Gore, koji je lišen slobode u Srbiji po našoj međunarodnoj potjernici. NCB Interpol Podgorica je Ćebića potraživao zbog privođenja na izdržavanje kazne zatvora u trajanju od jedne godine koja mu je izrečena presudom Osnovnog suda u Baru zbog izvršenog krivičnog djela teška krađa. Ekstradicija je realizovana uz podršku službenika Posebne jedinice policije", navodi se u saopštenju.

Mule Rastoder (59) iz Berana, državljanin Crne Gore, kako se navodi, potražuje se zbog privođenja na izdržavanje kazne zatvora u trajanju od jedne godine na koju je osuđen presudom Osnovnog suda u Beranama zbog krivičnog djela teška tjelesna povreda.

"Policija Republike Albanije je, postupajući po potjernici NCB Interpol Podgorica, lišila slobode lice Dževat Beriša (39) iz Đakovice – Kosovo, koji se potražuje zbog privođenja na izdržavanje kazne zatvora u trajanju od jedne godine i dva mjeseca na koju je osuđen presudom Osnovnog suda u Kolašinu zbog krivičnog djela teška krađa u produženom trajanju i krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija".

Ćebić je sproveden u ZIKS, dok su crnogorski organi u komunukaciji sa organima Njemačke i Albanije u vezi sa ekstradicijom Crnoj Gori uhapšenih u te dvije države.

Bonus video: