Hamamicu predstavio Tanju Bokan

82 pregleda 2 komentar(a)
Bokan, Foto: Springs.jp
Bokan, Foto: Springs.jp
Ažurirano: 04.08.2015. 08:22h

Tanja Bokan je stigla u Japan i predstavljena je kao nova igračica Hahamicu Springsa, sa kojim je 30. juna potpisala jednogodišnji ugovor.

Aktuelni vicešampion Japana je na svom zvaničnom sajtu poželio dobrodošlicu najboljoj crnogorskoj odbojkašici, a za svoje fanove je objavio i biografiju Bokanove, koja se prvi put slikala u novom dresu.

Hamamicu Springs, klub koji je vlasništvo istoimene velike farmaceutske kompanije, osnovan je 1948. godine. Osvojio je četiri titule, prvu 2002. a posljednju 2014. godine.

Ima i dvije duple krune, te četiri pehara u Kupu Japana, posljednju prošle godine, kada je Hamamicu Springs osvojio i drugu titulu u Azijskom kupu.

"Cilj je dupla krunu u Japanu, a igraćemo i Azijski kup, gdje su, takođe, ambicije najveće, i pored toga što u tom takmičenju učestvuju i najbolji klubovi iz Koreje, Kine, Tajlanda, Kazahstana..", rekla je krajem juna za "Vijesti" Tanja Bokan.

Bokan je dijete Luke Bar, gdje je igrala do 2006. godine (sa matičnim klubom 2003. igrala finale Kupa Srbije i Crne Gore), kada se preselila u subotički Spartak, gdje je odigrala tri sezone.

Nakon toga je otišla u Italiju, odigrala je sezonu u Soveratu, a posljednje četiri godine je provela u Francuskoj, tri u Miluzu (2011-2013, 2014/2015) i jednu u Kanu (2013/2014), sa kojim je osvojila duplu krunu.

Bokan će biti drugi predstavnik odbojkaške Crne Gore u Japanu, pošto već dvije godine sa velikim uspjehom u "Zemlji izlazećeg sunca" radi naš trener Veselin Vuković, u JT Tandersima, kojima je prošle sezone dobio prvu titulu u skoro 85-godišnjoj istoriji kluba.

Bonus video: