PREVARANTI UZIMAJU PARE PRIČOM O BOLESNOJ DJECI

Lažni humanitarci mame na Ostrog

Jedna od dvije prodavačice lažnih humanitarnih razglednica, ponudila je novinaru “Vijesti” u Budvi da kupi njihov “proizvod”, predstavljući se članicom humanitarnog udruženja iz Srbije. Ona je objasnila da je kompletan novac od prodaje namijenjen bolesnoj djeci
176 pregleda 52 komentar(a)
razglednica, Foto: Vijesti online
razglednica, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 03.08.2015. 05:22h

Na Crnogorskom primorju   prevaranti  građanima  prodaju  razglednice za  2,5 eura sa  lažnom pričom da će njihov novac biti proslijeđen djeci ometenoj u razvoju.

Jedna od dvije prodavačice lažnih humanitarnih razglednica, ponudila je novinaru “Vijesti” u Budvi da kupi njihov “proizvod”, predstavljući se  članicom humanitarnog udruženja iz Srbije. Ona je objasnila da je kompletan novac od prodaje namijenjen  bolesnoj djeci. 

Na razglednici je bio otisnut naziv udruženja “Naša deca” sa adresom Mirijevo - Beograd i e-mail adresa nasadeca@yahoo.com.

Na  prednjoj strani razglednice je  fotografija manastira Ostrog i manje slike manastira Morača i Cetinje. 

Novinar “Vijesti” je na internetu  pronašao oficijelni sajt Udruženja građana “Naša deca” - “www.nasadeca.org.rs”, koje je kontaktirao putem telefona.

Iz tog udruženja saopšteno je da oni ne proizvode razglednice za prodaju i da se radi o  prevarantima, koji su zloupotrijebili  podatke sa njihovog sajta.

Iz  Mitropolije crnogorsko primorske (MCP),  saopšteno je da je neko na taj način zloupotrijebio slike manastira. To nije prvi put da  sličnom pričom prevaranti varaju građane.

“Vijesti” su u februaru prošle godine pisale o prevarantima na ulicama Podgorice, koji su prodavali razglednice za euro. Oni su se pozivali da prodajom razglednica u ime  udruženja “Naša radost”, prikupljaju novac za bolesnu djecu, ali i štićenike Doma u Bijeloj.

Iz Doma u Bijeloj tada je saopšteno da ne znaju da nikakvo udruženje sa tim imenom prikuplja pomoć za djecu. Udruženja “Naša radost” tada nije bilo   na spisku NVO, koji se nalazio na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova, a pod tim imenom nije bilo moguće pronaći ni firmu u Centralnom registru privrednih subjekata, kao i navedeni “PIB” broj na razglednici.

Preporučujemo za Vas