ŠIRI SE SMRAD

Tone mrtve ribe plutaju Port Milenom, NVO: Ta riba se prodaje i na pijaci

Ranijih godina, kada se dešavao pomor ribe u Portu, niko nije snosio odgovornost zbog toga. Uprava solane se branila tako što je optuživala Ulcinjsku rivijeru da ispušta fekalije
11 komentar(a)
Ažurirano: 01.08.2015. 21:25h

Tone mrtve ribe plutaju Port Milenom od subote popodne, a sa nekada atraktivnog kanala se već nekoliko dana širi nesnošljivi smrad fekalija.

Predsjednik NVO Zeleni korak Dželal Hodžić upozorio je da sa ta riba prodaje čak i na zelenoj pijaci, ali nije mogao da kaže razlog pomora.

Vlasnik vikendice na obali Port Milene kaže da se već nekoliko godina pomor dešava u isto vrijeme.

"Solana upumpava vodu na bazene, ali im ne rade ispusna pumpa tako da je isključeno da je razlog salamura. Osim toga, riba iz salamure je zdrava za ishranu, ali ovo je nešto drugo. Kanal je crn, to je od fekalija, jer je smrad nepodnošljiv" kazao je sagovornik, čije je ime i prezime poznato redakciji.

"Ima tu ribe i od 300, pa i 400 grama, ali to nije za ljudsku upotrebu", kazao je on.

Ranijih godina, kada se dešavao pomor ribe u Portu, niko nije snosio odgovornost zbog toga. Uprava solane se branila tako što je optuživala Ulcinjsku rivijeru da ispušta fekalije. Iz ulcinjskog hotelijera su odgovarali da oni ne koriste kanal za odvod otpadnih voda. Većina kuća na obalama Port Milene nije povezana na gradsku kanalizacionu mrežu.

Galerija

Preporučujemo za Vas