Herceg Novi: Večeras počinje filmski festival

Filmske projekcije biće organizovane i na Klincima, na vrhu Luštice, kako bi ne samo grad, već i cijela Boka bila jedna filmska pozornica, što je ambicija organizatora. Za ovakve manifestacije, najgora je stagnacija i zadovoljavanje onim što je već viđeno, pa se u tom smislu Festival mora širiti kvalitativno i kvantitativno"
54 pregleda 0 komentar(a)
Montenegro Film Festival, Foto: Ffhn.me
Montenegro Film Festival, Foto: Ffhn.me
Ažurirano: 01.08.2015. 16:54h

Filmski festival u Herceg Novom, Montenegro Film festival počeće večeras u devet sati projekcijom francuskog filma "Dipan" na Kanli kuli.

Film "Dipan" francuskog reditelja Žaka Odijara, pobjednik je ovogodišnjeg kanskog festivala i bavi se sudbinom tamilskog izbjeglice iz Šri Lanke koji pokušava da započne život u Francuskoj.

Festival će trajati do 7. avgusta, a u okviru programa biće prikazano 97 filmova, u kategorijama dugometražni, dokumentarni, studentski film i selekcija festivalskih pobjednika.

Projekcije filmova biće održane na pet lokacija- na Kanli kuli, tvrđavi Forte mare, amfiteatru Hercegnovskog pozorišta i na Trgu ispred crkve svetog Jeronima u Starom gradu, kao i, nakon 50 godina, na Luštici.

“Filmske projekcije biće organizovane i na Klincima, na vrhu Luštice, kako bi ne samo grad, već i cijela Boka bila jedna filmska pozornica, što je ambicija organizatora. Za ovakve manifestacije, najgora je stagnacija i zadovoljavanje onim što je već viđeno, pa se u tom smislu Festival mora širiti kvalitativno i kvantitativno", poručili su organizatori festivala.

Festival, koji realizuju Ministarstvo kulture i Opština Herceg Novi, otvoriće glumac Lazar Ristovski, a kompletan program i sve informacije mogu se naći na sajtu Festivala.

Bonus video: