Konjević: Naš glavni zadatak ovih dana je hapšenje osumnjičenog za smrt policajca

"Porodici ćemo pomoći u rješavanju stambenog pitanja kao i stipendiranju djece, kada za to dođe vrijeme, kako bi bar donekle ublažili njihov neizmjerni gubitak i muku zbog zločina koji se desio"
12 komentar(a)
Raško Konjević, Foto: Jadranka Ćetković
Raško Konjević, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 01.08.2015. 15:31h

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević je kazao da je ključni zadatak Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije svih ovih dana hapšenje srpskog državljanina Enisa Memića iz Brodareva, koji je 22. jula autobilom usmrtio saobraćajnog policajca Irfana Kujovića na putu Slijepač most – Tomaševo.

On je to izjavio danas nakon posjete porodici nastradalog policajca u Gubavču kod Bijelog Polja.

Ministar nije mogao da precizira za koje krivično djelo je Memić osumnjičen, upućujući novinare na Više tužilašto kojem je slučaj predat.

On je istakao da su ministri i direktori policija Srbije i BiH zamoljeni da sve svoje raspoložive resurse stave na raspolaganje kako bi "zajednički doprinijeli da to lice za kojim je raspisana potjernica što prije bude lišeno slobode i privedeno pravdi za počinjeni zločin".

Konjević je kazao da Ministarstvo i Uprava policije pomoći porodici nastradalog kako bi bar donekle ublažila njihov gubitak.

"Porodici ćemo pomoći u rješavanju stambenog pitanja kao i stipendiranju djece, kada za to dođe vrijeme, kako bi bar donekle ublažili njihov neizmjerni gubitak i muku zbog zločina koji se desio", rekao je on.

O saradnji sa MUP-om Prijepolja Konjević je kazao da komunikacija postoji na dnevnom nivou, i da je ključna potraga za licem i automobilom.

"Mi smo putem operativnih saznanja došli do osnovane sumnje da je to lice vozilo auto, raspisali međunarodnu potjernicu i sada je stvar određenih procedura i operativnog rada ne samo crnogorske policije da dođemo do tog lica“, kazao je Konjević.

On nije želio da komentariše spekulacije da se lice krije u Sarajevu.

Bonus video: