Titula Neveni Radošević, Kalezić u vođstvu

Iako je imala tek četvrti rejting na 67. Pojedinačnom prvenstvu Crne Gore u Pljevljima, Radošević je bez izgubljene partije u sedam kola zasluženo osvojila titulu
273 pregleda 0 komentar(a)
Lidija Blagojević, Nevena radošević, Nina Delević, Foto: ŠSCG
Lidija Blagojević, Nevena radošević, Nina Delević, Foto: ŠSCG
Ažurirano: 31.07.2015. 19:41h

Članica ŠK Osnovne i srednje škole Pljevlja, Nevena Radošević (1517) nova je prvakinja Crne Gore u šahu.

Iako je imala tek četvrti rejting na 67. Pojedinačnom prvenstvu Crne Gore u Pljevljima, Radošević je bez izgubljene partije u sedam kola zasluženo osvojila titulu, jer je pobijedila prošlogodišnju prvakinju, Ninu Delević, a remizirala je sa Lidijom Blagojević i juče u posljednjem kolu crnim figurama sa Sanjom Mišović.

Da se u ŠK Osnovne i srednje škole Pljevlja odlično radi pokazatelj su i titule državnih prvakinja u mlađim uzrastima - Berina Ajanović je omladinska a Neda Bojović pionirska prvakinja Crne Gore.

Osim remija Mišović - Radošević, podjelom boda završen je i duel Emilija Vukanić - Neda Bojović, dok su Delević i Blagojević opravdale uloge favorita.

Delević je crnim figurama slavila nad Amrom Bajrović a Blagojević takođe crnim nad Berinom Ajanović. Delević je zaslužila srebro, a Blagojević bronzu. One su kao i pobjednica imale po 5,5 bodova, ali su presudili ostali kriterijumi.

U apsolutnoj konkurenciji vodeći Blažo Kalezić bijelim figurama je remizirao sa Dragišom Blagojevićem, ali je zadržao prednost od pola poena nad braniocem titule prvaka, Nikolom Đukićem.

Domaći šahista Nikola Potpara je bijelim figurama u interesantnoj partiji engleskog otvaranja uspio da remizira sa Đukićem.

Prve pobjede u 7. kolu zabilježili su bijelim figurama Aleksandar Tomić protiv Tijane Blagojević i Vladimir Vujošević u duelu sa Draganom Popadićem.

Iako je imao bijele figure supertalentovani Baranin Luka Drašković uspio je da osvoji samo pola boda protiv velema jstora Dragana Kosića, koji je još jednom potvrdio da je sjajan u igri francuske odbrane.

Bonus video: