Grad teatar: Publika oduševljena predstavom „Prokleta avlija”

Predstava je koprodukcija Grad teatra sa Narodnim pozorištem iz Beograda i Fondacijom za igru iz Beograda Aje Jung
2 komentar(a)
Grad Teatar,  "Prokleta avlija", Foto: Gradteatar.me
Grad Teatar, "Prokleta avlija", Foto: Gradteatar.me
Ažurirano: 31.07.2015. 17:54h

Koprodukcija Grada teatra, plesna predstava “Prokleta avlija“, po remek djelu Iva Andrića, koju potpisuju poznata izraelska koreografkinja Dana Rutenberg, reditelj Nebojša Bradić, autor originalne muzike kompozitor Zoran Erić, sa velikim uspjehom vratila se na scenu na kojoj je premijerno “rođena“ prošlog ljeta - oduševljenje prepunog gledališta Terase između crkava, i ovacije upućene izvanrednoj ekipi igrača, stvorili su utisak kao da je riječ o ovogodišnjoj festivalskoj premijeri.

Za to je svakako zaslužna i nova ekipa igrača - pored Nikole Tomaševića u liku Karađoza, Milice Jević Drndarević u višeslojnom liku Ćamila, i Luke Lukića kao Fra Petra koje smo vidjeli i prošlog ljeta, predstava je stigla u Budvu osvježena sjajnim Milošem Isailovićem, Nelkom Lazović i Portugalcem Rikardom Kamposom Freirom.

Ova koprodukcija Grada teatra sa Narodnim pozorištem iz Beograda i Nacionalnom fondacijom za igru iz Beograda Aje Jung, imala je vrlo uspješan i uzbudljiv život u proteklih godinu dana - beogradsku premijeru, trujumf na festivalima Sarajevska zima i Nomus u Novom Sadu, gostovanje po Srbiji i regionu, a po riječima Nebojše Bradića, očekuju je i nova gostovanja po inostranstvu, Aziji i Kini.

Dramski program Grada teatra nastavlja se u subotu, prvog avgusta, na sceni Svetog Stefana u 22 sata, premijernim izvođenjem predstave “Sluškinje“ po djelu Žana Ženea, u režiji Stevana Bodrože, koja je okupila ženski glumački “tim“ u kome su Katarina Radivojević, Marija Vicković i Stela Ćetković. Književni program 29. festivala u nedjelju, drugog avgusta, na Trg pjesnika dovodi Miroslava Jovanovića Timotijeva, koji se budvanskoj publici predstvlja zbirkom poezije „Šaptač u groblju“.

Bonus video: