Glumci iz Berana izveli "Idemo u lov"

Predstava je realizovana u produkciji Centra za kulturu Berane, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore i Opštine Berane
162 pregleda 0 komentar(a)
predstava, Berane, Foto: Tufik Softić
predstava, Berane, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 31.07.2015. 13:46h

Posalije nekoliko decenija amateri beranske pozorišne scene pri Centru za kulturu premijerno su izveli komad francuskog pisca Žorža Fejdoa “Idemo u lov”.

Za ovu komediju dramaturgiju i režiju uradio je Goran Bjelanović uz asistenciju Davida Doljanice.

“Idemo u lov” je komedija koja opisuje bračni par iz prve polovine dvadestog vijeka. Leontina, otmena gospođa aristokratskih manira, dolazi do saznanja da joj muž nije vjeran. Pod izgovorom da ide u lov, Dišetel ide svojoj ljubavnici.

Leontina rješava da se osveti iskoristivši udvaranje najboljeg prijatelja svoga supruga, doktora i pjesnika Morisea. Duh bordela, ljubavnih intriga i francuskog šarma protkana kroz tri čina, podigla je na noge beransku publiku.

U predstavi su igrali Predarg Šćekić, Marko Radojević, Irina Kastratović, Dajana Bogavac, Marija Iritano, Rebeke Čilović, Vasko Dragović, Paola Iritano, Milena Đukić i Darko Pantović.

Scenografiju za predstavu radili su Irvin Malsičić i Asmir Rugovac, kostime Jasmina Cvijović, dok se za zvuk pobrinuo Osman Zaimović.

Predstava je realizovana u produkciji Centra za kulturu Berane, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore i Opštine Berane.

Bonus video: