Crnogorski skijaši na pripremama u Austriji

Na pripremama su učesnici Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu, Eldar Salihović i Jelena Vujičić, kao i Petar Kasom i Vladimir Vukmirović, sa kojima rade treneri Pavle Kasom, Marina Kosić i selektor Rajko Kosić.
1 komentar(a)
Eldar Salihović Pjongčang, Foto: Reuters
Eldar Salihović Pjongčang, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.09.2018. 13:05h

Crnogorska skijaška reprezentacija pripreme za narednu sezonu odrađuje na glečeru u austrijskom Hintertaksu.

Na pripremama su učesnici Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu, Eldar Salihović i Jelena Vujičić, kao i Petar Kasom i Vladimir Vukmirović, sa kojima rade treneri Pavle Kasom, Marina Kosić i selektor Rajko Kosić.

Salihović je kazao da će crnogorski skijaši trenirati u Austriji dvije sedmice.

"Predviđeno je da treniramo svaki mjesec po dvije sedmice sve do novembra kada kreću prva takmičenja. Uslovi za trening su solidni, prošle godine imao sam svog trenera koji me je pratio kroz cijelu sezonu što je bilo odlično. Ove godine sam u programu reprezentacije i trudim se da izvučem maksimum iz uslova koje imam na raspolaganju. Radim na tome da svoj rad dovedem do savršenstva bez obzira na brojne poteškoće koje imam", kazao je Salihović agenciji MINA.

On je najavio da ga ove sezone očekuju nastupi na Svjetskom prvenstvu u švedskom Oreu i Svjetskom juniorkom prvenstvu (U21) u italijanskoj Val di Fazi.

"Ta takmičenja su mjesta gdje možete vidjeti koliko ste napredovali u odnosu na najbolje. Svakako očekujem maksimalnu borbu na Svjetskom seniorskom prvenstvu uz što manji zaostatak, a na Svjetskom juniorskom prvenstvu rezultat koji će pokazati da u konkurenciji juniora zasigurno vrijedim", kazao je Salihović.

On je rekao da ne obećava nikakve spektakularne rezultate, navodeći da je mlad i da svoj vrhunac očekujem za četiri ili pet godina.

"Biće mi drago da pokažem trud i rad dobrim rezultatom u konkurenciji juniora", zaključio je Salihović.

Vujičić, koja je kao i Salihović u Pjongčangu vozila slalom i veleslalom, kazala je da su uslovi za rad korektni i da se radi na uskijavanju, ali i na sticanju kondicije.

"Trenutno je samo na planu uskijavanje što se tiče snijega, ali imamo i kondicione treninge. Tek je početak i prvi glečer, dok polako uđemo u formu. Uslovi su korektni", rekla je Vujičić agenciji MNA.

Ona je najavila da je ove godine očekuje nastup na Evropskom zimskom festivalu mladih u Sarajevu, na Jahorini.

"Nadam se da ću biti uspješna, daću sve od sebe da budem još bolja i naravno da sve prođe bez povreda. Trenutno je na pripremama samo nas četvoro, u narednom periodu će nas biti više. Neki nisu mogli zbog škole i obaveza koje imaju", rekla je Vujičić.

Bonus video: