Radoviće čuva policija, Radulović u Spužu

Radulovića policija sumnjiči da je iskoristio teško imovno stanje Zvonka Radovića, kojem je marta 2014. pozajmio 35.000 eura
642 pregleda 70 komentar(a)
Marko Radulović, Foto: Savo Prelević
Marko Radulović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.07.2015. 07:21h

Istražni sudija poslao je juče u pritvor Podgoričanina Marka Radulovića (29), koji se sumnjiči da je počinio krivično djelo zelenašenje.

“Rješenjem sudije za istragu, Raduloviću je određen pritvor”, kazala je juče “Vijestima” portparolka podgoričkog Osnovnog suda Marina Kalezić.

Džudistu policija sumnjiči da je iskoristio teško imovno stanje sugrađanina Zvonka Radovića, kojem je prema policijskom saopštenju, marta 2014. pozajmio 35.000 eura, uz obavezu plaćanja zelenaške kamate od pet odsto.

Radović je prema tom dogovoru mjesečno morao vraćati 1.750 eura kamate.

Radulović je uhapšen u subotu, a dan ranije policija je pretresla njegovu kuću u Vranićima.

Od tada, policija obezbjeđuje kuću porodice Radović u Podgorici, zbog straha od odmazde.

"Vijesti" su ranije objavile da su inspektori nalog za pretres dobili nakon što je Radović policajcima ispričao da je od Radulovića uzeo novac pod kamatu.

Osumnjičeni je na saslušanju tvrdio da se nikada nije bavio zelenašenjem i da je žrtva prevare.

Njegova porodica tvrdi da je Marko, preko posrednika Zorana Miloševića, dao Radoviću 48.500 eura za kupovinu auta “fejton”, ali da vozilo nikada nije dobio.

Oni tvrde da će to posvjedočiti Milošević, Markov otac Vladimir Radulović, prijatelji Aleksandar Keković i Vojo Savković.

Prema riječima porodice osumnjičenog, majka Zvonka Radovića ponudila je da vrati Raduloviću dug, na osnovu čega je napravljen Ugovor o zajmu.

Kada su Radulovićevi prijatelji došli da majku Radovića odvedu kod notara da ovjere ugovor, tamo ih sačekala policija.

Inspektori, prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, sumnjaju u verziju porodice crnogorskog džudo reprezentativca i vjeruju da su naplatu dugovanja pratile prijetnje i zahtjev za stavljanje hipoteke na stan Radovića...

Policija je upala u Radulovićevu kuću, ali nijesu našli ništa što bi potkrijepilo njihove sumnje da se on bavi zelenašenjem.

Advokat: Marku uskoro počinje svjetsko prvenstvo u džudu

Pravni zastupnik Marka Radulovića, advokat Božo Milonjić kazao je juče “Vijestima” da je džudisti određen pritvor do osam dana, zbog opasnosti od bjekstva.

Milonjić je kazao da će se žaliti na rješenje o pritvoru, jer nije osnovan.

“Marko nije bio u bjekstvu. Dan prije policijske akcije i pretresa kuće bio je u Baru, na pripremama za svjetsko prvenstvo. A 25. jula, u ranim jutarnjim časovima, obavijestio sam tužiteljku Snežanu Šišević da će on tokom dana doći da da izjavu u policiji, čim ja, kao njegov advokat, završim saslušanje Aleksandra Kekovića u istom predmetu”, kazao je Milonjić.

On tvrdi da u spisima predmeta nema nijednog dokaza da je Radulović zelenašio.

“Pretresom kuće nije ništa pronađeno, a tužilaštvo nije prihvatilo da utvrdi činjenicu o kakvom se ugovoru radi, a iz kojeg jasno proizilazi da se radi o klasičnom ugovoru o zajmu, a ne o zelenašenju. To ćemo naravno tokom postupka prezentovati. Iskreno se nadam da će sud imati razumijevanja, s obzirom da je riječ o sportisti, i da će mu nakon osam dana ukinuti pritvor, jer svjetsko prvenstvo na kome učestvuje počinje 21. avgusta”, kazao je Milonjić.

Bonus video: