Enis Memić osumnjičen za ubistvo Irfana Kujovića

Sagovornik TV Vijesti kazao je da prvi rezultati istrage ukazuju da je Memić uspio da nakon zločina pobjegne iz Crne Gore
145 pregleda 98 komentar(a)
Nesreća, Slijepač most
Nesreća, Slijepač most
Ažurirano: 27.07.2015. 18:23h

Policija je raspisala međunarodnu potjernicu za 31. godišnjim srpskim državljaninom Enisom Memićem iz Prijepolja, zbog sumnje da je prošle srijede svojim automobilom udario i ubio saobraćajnog policajca iz Bijelog Polja Irfana Kujovića, na putu Slijepač most-Tomaševo, saznaje Televizija Vijesti.

Prema saznanjima TV Vijesti, crnogorska policija za ovim Prijepoljcem već je raspisala i potjernicu a u njegovom pronalaženju i hapšenju, pomoć im pružaju srpske kolege.

Sagovornik TV Vijesti kazao je da prvi rezultati istrage ukazuju da je Memić uspio da nakon zločina pobjegne iz Crne Gore, zbog čega su poziv za pomoć uputili srpskim i bosanskim kolegama, na čijim teritorijama je, kako se vjeruje, potražio sklonište.

Ipak, dodaje isti sagovornik, policija ne isključuje mogućnost da se Memić možda samo negdje pritajio u Crnoj Gori, zbog čega i dalje traju pretrage terena.

Policiji posao olakšava činjenica da je Memić njihov stari poznanik. Uhapšen je krajem 2012. godine u međunarodnoj akciji Trio kada su pali međunarodni šverceri narkotika.

U januaru prošle godine sudija Biljana Uskoković u podgoričkom Višem sudu osudila ga je na godinu robije zbog optužbe da je marihuanu prenosio iz Albanije do Tuzi, a zatim do Bijelog Polja, pa dalje u Bosnu i Hercegovinu.

U policijskoj akciji “Trio”, podsjetimo, zaplijenjeno je 250 kilograma marihuane i veća količina oružja a uhapšena su dvadeset tri člana četiri krimalne grupe, koji su švercovali marihuanu na teritoriji Crne Gore, Albanije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Upravo to je razlog da policija osim što traga za Memićem zbog smrti policajca Kujovića, ujedno i proširi svoju i istragu i ispita zbog čega je on ovdje boravio.

Dok potraga za Memićem traje, slučaj se, zbog ozbiljnosti i težine krivičnog djela, kako nam je to potvrdio za TV Vijesti osnovni tužilac u Bijelom Polju Mirko Bulatović, premjestio iz Osnovnog u Više bjelopoljsko tužilaštvo, gdje će nastaviti da se sprovode radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti pod kojima je stradao saobraćajni policajac.

Irfan Kujović, poginuo je kada je pokušao da zaustavi vozača koji ga je potom vozilom udario i oborio. Po riječima svjedoka, odbjegli vozač upravljao je havarisanim "golfom“ bez registarskih oznaka.

Policija je odmah blokirala sve puteve. Dan kasnije su aktivirane sve raspoložive policijske ali i helikopterska jedinica pa ipak, vozač-ubica do danas nije uhapšen

Bonus video: