ROZBERG UVJEREN DA MOŽE DA PRSTIGNE ŠAMPIONA

Hamilton: Vratiću se jači

“Definitivno sam imao loš dan na poslu, ali zahvalan sam ekipi koja je mnogo učinila, jer sam tako makar osvojio nekoliko bodova”, rekao je Britanac
1 komentar(a)
Niko Rozberg i Luis Hamilton, Foto: BBC
Niko Rozberg i Luis Hamilton, Foto: BBC
Ažurirano: 04.04.2019. 17:26h

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je današnja trka Formule 1 u Mađarskoj, u kojoj je zauzeo šesto mjesto, bila čudna, ali da će se poslije nje vratiti jači.

Hamilton je krenuo sa pol-pozicije, ali su ga odmah na startu obišli Ferarijevi vozači Sebastijan Fetel i Kimi Raikonen, a zatim je pogrešio, izletio sa staze i pao na 10. mjesto.

Nakon je toga uspijevao da dostigne konkurente, ali je posle izlaska “sejfti-kara” sa staze, zbog udesa Nika Hilkenberga, ponovo napravio grešku i pao na 13. poziciju.

Akutelni svjetski šampion je zatim bio kažnjen prolaskom kroz boks, zbog duela sa Danijelom Rikardom i kao 15. se vratio na stazu, ali je do kraja uspio da se domogne šestog mjesta.

“Danas je bilo čudno. Da li sam zaslužio bodove? Nisam odustao i vozio sam najjače što sam mogao. Vratio sam se iz jednog od najgorih nastupa koji sam prikazao... To pokazuje da smo mi vozači ljudi. Ekipa je radila nevjerovatno i poslije pauze vratiću se jači”, rekao je Hamilton.

Njegov klupski kolega Niko Rozberg bio je osmi i to je prvi put od 2013. godine i 28 trka da Mercedesovi vozači nisu zauzeli jedno od prva tri mjesta. Upitan da li osjeća olakšanje što je trku završio kao šesti i osvojio bodove, Hamilton je rekao da još o tome nije razmišljao.

“Definitivno sam imao loš dan na poslu, ali zahvalan sam ekipi koja je mnogo učinila, jer sam tako makar osvojio nekoliko bodova”, rekao je Britanac.

Hamilton je uvećao prednost nad Rozbergom i sada u generalnom plasmanu ima 202 boda, a njegov klupski kolega 181.

Rozberg je dobro vozio sve do same završnice, kada je bio u kontaktu sa Rikardom, poslije kojeg je izgubio drugo mjesto, pa je morao u boks.

“Sve je išlo veoma, veoma dobro. Bio sam zadovoljan trkom sve do 64. kruga, a poslije toga... Šteta, ovaj sport je ponekad veoma težak, kada izgubite sve te bodove. Ali, tako je”, rekao je Rozberg.

Upitan da li je mogao da uradi nešto kako bi izbjegao kontakt sa Rikardom, poslije kojeg mu je pukla guma, Rozberg je rekao da je Australijanac kasno zakočio.

“Pretpostavio sam da je ugao moj, vozio sam idealnom putanjom, a onda je on išao ravno, pošto je kasno zakočio. Ali, njegov bolid je ostao čitav i nije odustao. Međunarodna automobilska federacija je odlučila da ne razmatra taj incident, pa onda niko nije kriv”, rekao je Rozberg.

Naredna trka voziće se 23. avugsta u Belgiji, a Rozberg je rekao da želi što prije da nastavi takmičenje, pošto ima šanse da prestigne Hamiltona.

“Nastaviću. Ovo je bilo blizu, sada smo na pola šampionata. Male su razlike, mogao sam i ja da vodim na polovini takmičenja. Imam dobre šanse da uskoro preteknem Luisa u šampionatu”, rekao je Rozberg.