Radulović osumnjičen da je Radoviću na zelenašku kamatu pozajmio 35.000 eura

To je na mjesečnom nivou iznosilo 1.750 eura
637 pregleda 0 komentar(a)
Marko Radulović, Foto: Savo Prelević
Marko Radulović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.07.2015. 19:57h

Džudista Marko Radulović, koji je uhapšen zbog sumnje da se bavio zelenaštvom, osumnjičen je da je sugrađaninu Zvonku Radoviću dao pozajmicu od 35.000 eura uz obavezu plaćanja zelenaške kamate od 5%.

To je na mjesečnom nivou iznosilo 1.750 eura. Radulović je uhapšen u akciji "Green five".

"Tužilačko – policijske aktivnosti, sprovedene u okviru akcije „Green five“ po nalogu nadležnog tužioca, ukazuju na sumnju da je M.R, u periodu od marta prošle godine do dana lišenja slobode, iskoristio teško imovno stanje sugrađanina Z.R, kojem je dao pozajmicu u iznosu od 35.000 eura, uz obavezu plaćanja tzv. zelenaške kamate od 5%, koja kamata je na mjesečnom nivou iznosila 1.750 eura. Naplatu ovog dugovanja su, kako se sumnja, pratile prijetnje i zahtjev za stavljanje hipoteke na stan oštećenog Z.R. Protiv M.R. je, po nalogu tužioca, podnijeta krivična prijava, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo zelenaštvo. On je, uz krivičnu prijavu, danas priveden ZODT u Podgorici koji mu je odredio zadržavanje u policijskim prostorijama do privoda sudiji za istragu Osnovnog suda u Podgorici", navodi se u policijskom saopštenju.

On je juče pred inspektorima Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminala, tvrdio da se “nikada nije bavio zelenašenjem, i da je žrtva prevare”.

Radulovićev pravni zastupnik, advokat Božo Milonjić "Vijestima" je dostavio izjavu porodice Radulović u kojoj se navodi da je njihovom sinu "smjestila" porodica Podgoričanina Zvonka Radovića, od kojeg je džudista prošle godine želio da kupi skupocjeni automobil "fejton”.

Policija je u saopštenju podsjetila i na hapšenje Ibrahima Kadića iz Bijelog Polja koji se sumnjiči da je tokom prošle i pretprošle godine u samo tri slučaja pozajmio preko 70.000 eura, a da je do sada identifikovano 13 osoba kojima je davao novac na zelenašku kamatu.

"Tužilačko – policijske aktivnosti u okviru obavještajnog projekta „Loan“ na identifikovanju i procesuiranju lica za krivično djelo zelenaštvo se nastavljaju", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: