Fetel posvetio pobjedu Bjankiju

“Ovo je nevjerovatan dan, ali ova pobjeda je za Žila. Svi smo imali izuzetno tešku sedmicu i svima nam je veoma teško zbog njega. Mislim da su svi u Ferariju znali da bi Žil, prije ili kasnije, bio dio našeg tima”, rekao je Fetel
56 pregleda 0 komentar(a)
Filip Bjanki, Foto: Reuters
Filip Bjanki, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.07.2015. 16:02h

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel posvetio je današnju pobjedu u trci Formule 1 za Veliku nagradu Mađarske vozaču Marusije Žilu Bjankiju, koji je umro od posljedica povreda glave zadobijenih u trci u Japanu.

“Ovo je nevjerovatan dan, ali ova pobjeda je za Žila. Svi smo imali izuzetno tešku sedmicu i svima nam je veoma teško zbog njega. Mislim da su svi u Ferariju znali da bi Žil, prije ili kasnije, bio dio našeg tima”, rekao je Fetel.

Prije trke je održan minut ćutanja u znak sjećanja na vozača Marusije, koji je poslije devet mjeseci u komi umro 17. jula od posljedica povreda glave, zadobijenih prošlog oktobra tokom trke za Veliku nagradu Japana.

Drugo mjesto je zauzeo Danijl Kvjat iz Red Bula, što je njegov prvi plasman na podijum u karijeri.

“Ovo je bila teška godina, teška trka, sve... Mislim da sam zaslužio mjesto na podijumu. Ali, ovaj plasman ide Žilu Bjankiju i njegovoj porodici. Izgubili smo sjajnog momka, odličnog vozača”, rekao je on.

“Poslije prve krivine sam mislio da je trka za mene gotova, pošto sam napravio veliku grešku. Međutim, tim mi je rekao da nastavim da se borim i danas sam naučio šta znači kada nikada ne odustaješ”, dodao je Kvjat.

Treće mjesto na Hungaroringu je zauzeo Danijel Rikardo iz Red Bula.

“Ovo je bila luda trka. Bilo je kontakta u prvoj krivini i mnogo štete i mislio sam da je trka za mene završena. Onda sam imao kontakt i sa Luisom (Hamiltonom). I tada sam mislio da sam završio, a onda sam u samoj završnici trke bio u duelu sa (Nikom) Rozbergom. Ali, danas smo bili otporni na sve i mislim da je tako Žil želio. Ovaj plasman dugujem njemu”, rekao je Rikardo.

Bonus video: