Policija oduzela dvije puške, dva pištolja, revolver i municiju

"Službenici Centra bezbjednosti Bar su danas, nešto poslije ponoći postupajući po operativnim saznanjima, u blizini jednog lokala u Baru kontrolisali M.R. (28) iz Bara, kod kojeg su, za pojasom, pronašli pištolj marke „M 57“ za koji ovo lice inače ne posjeduje oružni list.", navodi se u saopštenju Uprave policije
108 pregleda 1 komentar(a)
Puška, Foto: Shutterstock
Puška, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 26.07.2015. 16:48h

Crnogorska policija je danas i prethodnih dana u više gradova pronašla i oduzela pet komada vatrenog oružja – automatsku pušku, lovačku pušku, dva pištolja, revolver i municiju, koje su građani držali u ilegalnom posjedu.

U Baru je uhapšen Marko Radoman (28) kome je oduzet pištolj za koji nije imao dozvolu.

"Službenici Centra bezbjednosti Bar su danas, nešto poslije ponoći postupajući po operativnim saznanjima, u blizini jednog lokala u Baru kontrolisali M.R. (28) iz Bara, kod kojeg su, za pojasom, pronašli pištolj marke „M 57“ za koji ovo lice inače ne posjeduje oružni list.", navodi se u saopštenju Uprave policije.

On je, uz krivičnu prijavu, priveden ZODT u Baru, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Oduzeti pištolj će biti upućen u Forenzički centar radi vještačenja. Radoman je ranije hapšen zbog posjedovanja droge.

Službenici CB Pljevlja su, postupajući po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Pljevljima, 22. jula izvršili pretres kuće i pomoćnih objekata Dragmila Klačara (54) iz Pljevalja.

"Pronađena je lovačka pušku marke „Zastava“ cal.12 mm sa tri patrona metaka sa oružnim listom čija je važnost istekla, automatsku pušku cal. 7,62 mm sa okvirom u kojem se nalazilo tri komada municije, kao i pet odgovarajućih okvira, dva tromblonska nastavka i 52 komada municije različitih kalibara i pištolj marke „Zastava TT“ cal. 7,62 mm sa okvirom u kojem se nalazilo četiri komada municije", rečeno je iz Uprave policije.

O događaju je upoznat ZODT u Pljevljima koji je naložio da se Klačar privede uz krivičnu prijavu u skraćenom postupku, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Budvanski policajci su prilikom kontrole Miodraga Vujoševića. (37) iz Podgorice, "u jednom ugostiteljskom objektu u Budvi, oduzeli revolver marke „Smit & Wesson 38 special“, model 60, u kojem se nalazilo pet metaka, a za koji M.V. nije imao oružni list", piše u saopštenju.

Zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija Vujošević je uhapšen i priveden ZODT u Kotoru. Protiv njega je, shodno nalogu tužioca, podnijeta krivična prijava u redovnom postupku.

Bonus video: