Ekipi u borbama bronza, Crna Gora završila sa šest medalja

94 pregleda 0 komentar(a)
Ekipa u borbama, Foto: Boris Brnović
Ekipa u borbama, Foto: Boris Brnović
Ažurirano: 26.07.2015. 15:30h

Na Žabljaku je danas spuštena zavjesa na 7. Evropskom univerzitetskom prvenstvo u karateu, koju su crnogorski takmičari završili sa šest medalja-po tri zlatna i bronzana odličja.

Posljednjeg dana takmičenja ekipa u borbama Univerziteta Crne Gore je osvojila bronzanu medalju. Prvi je bio Univerzitet u Minhenu, dok je srebro pripalo Univerzitetu u Sarajevu, koji je u polufinalnom delu na nevjerovatan način uspio da preokrene prednost Univerziteta u Istanbulu.

Turski karatisti branili su dva poena prednsoti u posljednjih 16 sekundi, ali je dozvolio sjajani mavaši rivalu za potpuni preokret (3:2).

Zlatne medalje za Crnu Goru u pojedinačnim nastupima osvojili su stdenti Ekonomije sa Univerziteta Crna Gora, Mario Kovačević u kategoriji do 60 kilograma i Anica Mijatović u borbama do 68 kilograma.

Zlatni je bio i naš kata tim sa Univerziteta Donja Gorica (Dragoljub Vukotić, Ivan Simonović i Mirko Rudić).

Vukotić je bio bronzani u katama pojedinačno, a sjajnijeg odličja koštao ga je prestup po isteku nastupa koji je dobio sa 4:1.

Bronzanu medalju osvojio je u borbama Bojan Bakić.

"Studentski sportski savez bio je sjajan organizator ovog takmičenja. Sve je bilo super, i predstavnici svih 44 univerziteta su oduševljeni sa svim, od takmičenja, ambijenta, prirode na Žabljaku... Naročito su bli oduševljeni takmičari im predstavnici unjiverziteta iz Portugala, koji su doživjeli i vidjeli nešto za njih potpuno neuobičajeno", kazao je sportskim direktor EUSA Patrik Peroša.

I najtrofejniji takmičar na šampionatu turski reprezentativac u kategoriji do 84 kilograma i trostruki prvak Evrope Ugur Aktaš, koji je prekidomm dobjao sve mečeve na Žabljaku je bio jednako oduševljen.

Za razliku od kolega, danas su u borbama ekipa žena najbolje bile karatistinje univerziteta Sarajevo.

"Sve je proteklo u naboljem redu, i od svih smo dobili samo pohvale. Zahvaljemo se SO Žabljak, i građanima ove Opštine čijom ljubaznošću i gostoprimstvom su bili oduševljeni svi učesnici i predstavnici sudijske organzacije, kao i druga administrativna lica", rekao je Boris Sekulić, predsjednik Studentskog sportskog saveza univerziteta.

Bonus video: