Uzbuna zbog "džihadiste" na saboru kod Bijelog Polja

Posjetioci sabora kod manastira Kumanica bili uznemireni zbog glasina o džihadisti...
77 pregleda 96 komentar(a)
policija, manastir Kumanovo, Foto: Jadranka Ćetković
policija, manastir Kumanovo, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 26.07.2015. 06:27h

Posjetioci sabora kod manastira Kumanica, nedaleko od Bijelog Polja, juče su bili uznemirili zbog glasina o navodno naoružanom džihadisti koji sprema napad na tom skupu.

U Bijelom Polju se pročula i vijest da je neimenovani džihadista, uočen u blizini skupa, ali i spriječen u svom naumu i uhapšen.

Ipak, iz crnogorske i sjeničke policije su te glasine demantovali i kazali da se ništa slično nije dogodilo.

U Kumanici je u toku sabor uoči praznika ljetnjeg Aranđelovdana, koji pored velikog broja pravoslavnih vjernika nerijetko posjećuju i vjernici muslimanske vjeroispovijesti.

Manastir je udaljen od Bijelog Polja 14 kilometara, a od crnogorske granice razdvaja ga rijeka Lim.

Juče tokom dana redakciji "Vijesti" obratilo se više građana bjelopoljske opštine koji su tvrdili da se u manastiru Kumanica “desio incident širih razmjera”, i da je prisutan neubičajeno veliki broj policajaca.

Iz Policijske stanice u Sjenici, u čijoj je nadležnosti teritorija na kojoj je manastir Kumanica, to su juče negirali tvrdeći da su građani "nepotrebno uznemireni".

Pouzdani izvor iz sjeničke policije kazao je da su i oni dobili iste informacije i da su građani pozivali policiju da provjere što se zapravo desilo.

"U pitanju su čiste dezinformacije, koje dolaze sa bjelopoljske strane. Ovdje se nije desio ni najmanji incident, i građani se nepotrebno uzmeniravaju, mi ne znamo iz ko razloga“, kazao je naš izvor.

Isti sagovornik tvrdi da je "broj policajaca koji su bili prisutni na skretanju sa magistralnog puta i oko manastira" isti kao i prošle godine.

Navodni incident u Kumanici juče je bio glavna tema u Bijelom Polju, a niko od nadležnih nije se zvanično oglasio da to demantuje.

Bonus video: