Anica slavila bez izgubljenog poena, najbolji i kata tim UDG

291 pregleda 1 komentar(a)
Kata tim Crne Gore, Foto: Ivan Radović
Kata tim Crne Gore, Foto: Ivan Radović
Ažurirano: 25.07.2015. 15:41h

Pet medalja nakon dva dana takmičenja bilans je crnogorskih karatista na 7. Evropskom univerzitetskom prvenstvu na Žabljaku.

A čast dama da i one osvoje medalju spasila je posljednja nada, Anica Mijatović u borbama kategorije do 68 kilograma.

Drugo zlato danas sjajnom pobjedom nad timom Turske zaslužio je katatim Univerziteta Donja Gorica (Mirko Rudić, Dragoljub Vukotić i Ivan Simonović.

Studentkinja Ekonomije, 19-godišnja Mijatović demonstrirala je sjajne borbe, tokom kojih nije dozvolila protivnicama ni da pomisle da mogu da osvoje poen.

Sjajnim osjećajajem za distancu, Mijatović je navlačila protivnice na nevjerovatno brzi desni direkt kojim mje vrijedno sakupljala poene.Kolašinka jebila slobodna u prvom krugu, da bi potom Džanu Esman sa Univeziteta Džemal Bijedić dobila sa 4:0, a Zeniru Bektaš sa Univeriteta Sarajevo je u finalu dobila sa 2:0.

"Presrećna sam jer sam pobijedila i ova zlatna medalja će mi birti veliki podsticaj da nastavim da podižem formu za Mediteransko prvenstvo za mlađe seniore u Egiptu, a potom i Svjetsko prvenstvo u mom uzrastu u Indoneziji. Zahalana sam mom treneru u Gorštaku Slobodanu Vlahoviću, koji me je odlično pripremio u Kolašinu pa sam u debitanstskm nastupu na univerzitetskim prvenstvima osvojila zlato", kazala je Mijatović.

Iako se već u prvom naastupu borio za zlato, posao nije bio imalo lak kata timu UDG-ja. Rivali su prvi izašli na tatami, demonstrirajući sjajnu klasu u kasti a potom i nevjerovatno ubjedljiv bunkai.

Ušao jer zato kata tim UDG ni Budućnosti sa velikom snagom u nastup i energijom koju je uspio da zadrži do kraja za pobjedu od 4:1. Presudio je samo jedan mali zastoj turskog tima tokom kate.

"Bilo je zaista teško ali uspjeli smo da odgovorimo izazovu i bez greške uspijemo da nadvisimo sjajni turski tim. Izdržali smo uprkos podatku da smo se priprmali u Podgorici u danima nesnosnih vrućina. Zahvalni smo trenerima Rajku Vujoševiću, Dragoljubu Kopitoviću i Neli Tatar, koji su stručnimm radom i savjetima uspjeli da nas pripreme za nastup, uprkos svim problemima. Ova pobjeda nam je znak da može da se računa na nas i na najvećim takmičenjim a sudaru sa najboljim svjetskim i evropskim timovima", rekao je Rudić ispred kata tima UDG i Budućnosti.

Oni su se zahvalili i Studentskom sportskom savezu Crne Gore na odličnim uslovima i sjajnoj organizaciji takmičenja pod okriljem Evropske univerzitetske sportske asocijacije.

Prvog dana takmičenja medalje za Crn Goru na Žabljaku su osvojili, zlatni Mario Kovačević i bronzani Bojan Bakić i Dragoljub Vukotić.

Šampionat se na Žabljaku završava sjutra borbama ekipa, a zlato osvojeno prije dvije godine u Budimpešti braniće muška ekipa Univerziteta Donja Gorica

Bonus video: