Zlato Mariju Kovačeviću

70 pregleda 0 komentar(a)
Mario Kovačević, Foto: Boris Brnović
Mario Kovačević, Foto: Boris Brnović
Ažurirano: 24.07.2015. 21:01h

Zlato i dvije bronzane medalje učinak je crnogorskih karatista prvog dana takmičenja na 7. Evropskom univerzitetskom prvenstvu, koje se održava na Žabljaku.

Vrh pobjedničkog postolja zaposjeo je 21-godišnji Mario Kovačević u borbama do 60 kilograma, dok su bronzane medalje zaslužili studenti Univerziteta UDG Bojan Bakić u kategoriji do 67 kilograma i Dragoljub Vukotić u katama pojedinačno.

Student Ekonomije sa Univerziteta Crne Gore, Kovačević je u finalnom dela sa Portugalcem Diogom Silvom (3:1)sjajno ušao u prvo finale dana u borbama - poentirao je sjajnim krošeom iz kontre već u drugoj akciji, da bi gotovom istovjetno na minut do isteka borbe vodio sa 3:0, da bi potom rutinski sačuvao prednost za veliku pobjedu.

"Presrećan sam zbog pobjede i prvog mjesta, jer nije bilo nimalo lako. Protivnik je bio izuzetno brz i neugodan i bio je težak meč, ali sam bio spreman jer već godinu treniram u Budućnosti sa Rajkom Vujoševićem i Dragoljubom Kopitovićem. Zahvalan sam im za ovaj uspjeh kao i cijelom timu koji mi je pomagao u sparingu, ali i porodici i prijateljima na podršci. Nadam se da ova medalja neće biti jedina na ovom prvenstvu za mene, jer ću u nedjelju nastupiti i u ekipi crnogorskih studenata u borbama", kazao je Kovačević.

Na šampionatu učestvuje 44 univerziteta iz devet zemalja, najviše je univerziteta iz Njemačke, čak 19.

A sve učesnike na ceremoniji svečanog otvaranja pozdravio je i šampionat proglasio otvorenim gradonačelnik Žabljaka Veselin Vukićević.

Skup je ispred organizatora Evropske univerzitetske sportske asocijacije –Eusa, pozdravio Filipe Santoš.

Sjutra su na programu borbe karatistkinja pojedinačno i nastupi kata timova, dok su u nedjelju, posljednjeg dana nadmetanja na Žabljaku, borbe ekipa.

Bonus video: