Uhapšene tri osobe zbog posredovanja u vršenju prostitucije

Iz Uprave policije navode da je akcija "Pink 3" nastavak aktivnosti Uprave policije MUP-a na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju prostitucije i posredovanja u vršenju prostitucije
435 pregleda 10 komentar(a)
lisice, hapšenje, Foto: Shutterstock
lisice, hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 24.07.2015. 15:27h

Službenici Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije danas su zajedno sa budvanskom policijom u oviru akcije "Pink 3" na primorju uhapsili tri lica zbog sumnje da su počinila krivično djelo posredovanje u vršenju prostitucije.

"Uhapšeni su Mariju Milovanović (29) iz Loznice sa boravkom u Budvi, Srđan Pudak (33) iz Mostara sa boravkom u Budvi i Bejdo Čurović (54) iz Bara. Dokazi koje su službenici ovog Odsjeka u koordinaciji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Kotoru prikupili i sprovedene policijske aktivnosti u prethodnom periodu ukazuju na sumnju da su ova tri lica, u toku juna i jula 2015. godine na području više primorskih opština, ugovarali i organizovali pružanje seksualnih usluga u hotelima, privatnim smještajima i na drugim lokacijama u cilju sticanja novčane dobiti, te su u te svrhe koristili strane državljanke porijeklom iz zemalja okruženja", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Osumnjičeni će danas biti privedeni ZODT u Kotoru na dalju nadležnost.

Iz Uprave policije navode da je akcija "Pink 3" nastavak aktivnosti Uprave policije MUP-a na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju prostitucije i posredovanja u vršenju prostitucije.

Uprava policije podsjećamo da je prije tri dana u akciji "Kamp" uhapšena S.J, staru 65 godina iz Podgorice, takođe zbog sumnje da je počinila krivično djelo posredovanje u vršenju prostitucije.

"Ovo je, od početka 2014. godine do danas, sedma ovakva aktivnost policije budući da su službenici ovog Odsjeka, osim pomenuta dva predmeta u ova tri dana, u toku 2014. godine realizovali i pet predmeta koji se odnose na suzbijanje posredovanja u vršenju prostitucije i uopšte prostitucije kao društveno negativne pojave. Od tih pet predmeta iz prošle godine u dva su, kako se sumnja, krivična djela počinjena na organizovan način. U predmetima iz 2014. godine ukupno je lišeno slobode 12 lica koja su osumnjičena da su ugovarala i organizovala pružanje seksualnih usluga od strane ženskih osoba za novac", kazali su iz Uprave policije.

Bonus video: