Ćuk: Čast je igrati za Olimpijakos

100 pregleda 1 komentar(a)
Božidar Ćuk, Foto: Osfp.gr
Božidar Ćuk, Foto: Osfp.gr
Ažurirano: 24.07.2015. 16:53h

Usmeni dogovor je postojao već neko vrijeme, ali se za paraf, zbog povrede ruke, čekao ljekarski pregled u Atini – Božidar Ćuk je uspješno prošao taj test i potpisao jednogodišnji ugovor sa Olimpijakosom, vicešampionom Grčke.

Primač crnogorske reprezentacije se, tako, vraća u Grčku, jer je prvu polovinu prošle sezone proveo u Etnikosu, sa kojim je, zbog loše finansijske situacije u klubu, sporazumno raskinuo ugovor i otišao u Švajcarsku, gdje se okitio titulom sa Dragonsom iz Lugana.

Iste ambicije ima i u Olimpijakosu, najtrofejnijim grčkim klubom (27 titula, 15 nacionalnih kupova, 14 duplih kruna).

"Drago mi je da se vraćam u Grčku, čast mi je što ću nositi dres kluba kakav je Olimpijakos. Uslovi u Olimpijakosu i Etnikosu su različiti. Olimpijakos je veliki klub, sve je veoma organizovano i na čisto profesionalnom nivou", kaže za "Vijesti" Ćuk, koji je u prošloj polusezoni u dresu Etnikosa bio 4. poenter lige sa prosjekom nešto manjim od 20 poena po utakmici.

Nekadašnji vicešampion Evrope (1992, 2002) želi da vrati šampionski trofej u svoje vitrine nakon što ga je prošle sezone izgubio od solunskog PAOK-a (prva titula u klupskoj istoriji) u finalu plej-ofa. Zbog toga je pored stiglo još nekoliko pojačanja, ali i italijanski trener Roberto Pjaca.

"Čuo sam da je Pjaca veoma zahtjevan trener. To mi se dopada, jer će mi to pomoći da zaista još više napredujem kao igrač. Spreman sam za naporan rad, i daću sve od sebe da ekipa ostvari sve ciljeve", dodaje Ćuk, rodom iz Ljubinja (Bosna i Hercegovina), odakle je 2006. godine stigao u Crnu Goru, u OK Budva, nakon čega je nosio dres Studentskog centra i Budvanske rivijere, odakle se pretprošlog ljeta otisnuo u inostranstvo, u Francusku, gdje je igrao za Narbon prije nego je otišao u Grčku.

Iako je bio ponajbolji igrač u pripremnom periodu, Božidar Ćuk nije imao sreće da ovog ljeta bio dio ekipe koja je u debitanskom nastupu odigrala odlično u trećoj diviziji Svjetske lige i stigla do finala (za plasman u drugu diviziju ispriječio se Egipat). Dva dana prije starta grupne faze je na treningu slomio desnu ruku…

"Ruka nije još potpuno ok, ali je bolje".

O uspjehu svojih saigrača ima samo riječi hvale.

"Momcima svaka čast! Pozitivno su me iznenadili, napravili su odličan rezultat i da im zahvalim što su osigurali učešće u Svjetskoj ligi i sljedeće godine. Za mene je na emotivnom planu bio teško pratiti njihove nastupe, jer sam u nekim trenucima imao osjećaj da im mogu pomoći. Ali, nažalost, povreda me spriječila. Zato nestrpljivo čekam sljedeće reprezetativne obaveze", zaključio je Božidar Ćuk.

Bonus video: