(Ne)moguća misija: Ferari ne odustaje od trke za titulu

„Nije bilo lako posljednjih nedjelja, ali timski duh, uzimajući u obzir tešku situaciju nije slomljen. Daćemo maksimum da osvojimo titulu”, kazao je Fetel
70 pregleda 0 komentar(a)
Sebastijan Fetel Ferari, Foto: Reuters
Sebastijan Fetel Ferari, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.10.2018. 15:23h

Luis Hamilton ima 67 bodova prednosti u odnosu na Sebastijana Fetela i može da osvoji svoju petu titulu već predstojećeg vikenda na trci u Ostinu (SAD).

Mercedes vodi u generalnom plasmanu i ima 78 bodova prednosti nad najbližim pratiocem Ferarijem četiri trke prije kraja.

Mauricio Arivabene, šef tima, naglašava, međutim, da Ferari neće odustati od borbe:

„Znam da izgleda nemoguće, ali naš posao je da pokušamo nemoguće. To ćemo i uraditi”, izjavio je on.

Ferari je bio konkurentniji prije ljetnje pauze, ali je preživio pravu noćnu moru od njihove posljednje pobjede u Belgiji, otkada je Hamilton trijumfovao na svakoj trci.

Postojale su strateške i greške vozača, ali Arivabene odbija da optuži bilo koga iz njegovog tima: „Pobjeđujemo i gubimo zajedno”, rekao je odlučno.

Fetel je izgubio 50 bodova u posljednje četiri trke, u kojima je Britanac trijumfovao, ne mogavši da parira Hamiltonovoj brzini i konstantnosti.

Međutim, Njemac je pohvalio timski duh i vjeruje da nemaju šta da izgube do kraja.

„Nije bilo lako posljednjih nedjelja, ali timski duh, uzimajući u obzir tešku situaciju nije slomljen. Daćemo maksimum da osvojimo titulu”, kazao je Fetel.

Sebastijan Fetel, šestoplasirani u posljednjoj trci u Japanu je dodao:

„Posmatrajući posljednje trke ovo izgleda kao predaja, ali smatram da dajemo sve od sebe da se borimo i odupremo.”

Bonus video: