Ljikoviću prudužen pritvor

Baranin je u odbrani ispričao da je boravio u zatvoru u Albaniji, ali i da je na Kosovu krijumčario oružje, što po ocjeni suda “upućujuje na zaključak da ima razvijene lične i društvene veze van Crne Gore - u Albaniji i na Kosovu”
2 komentar(a)
Nazim Ljiković, Foto: Arhiva Vijesti
Nazim Ljiković, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 24.07.2015. 09:02h

Baranin Nazim Ljiković (37) osumnjičen da je 12. marta ubio trudnu suprugu Veljdetu Ljiković (26), ostaće u pitvoru. To je odlučio Apelacioni sud, potvrđujući odluku podgoričkog Višeg suda kojom je Ljikoviću produžen pritvor.

Ljiković je osumnjičen za teško ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja.

Baranin je u odbrani ispričao da je boravio u zatvoru u Albaniji, ali i da je na Kosovu krijumčario oružje, što po ocjeni suda “upućujuje na zaključak da ima razvijene lične i društvene veze van Crne Gore - u Albaniji i na Kosovu”.

"Od kojih može, a imajući u vidu životnu situaciju u kojoj se našao, zatražiti, očekivati i dobiti pomoć u skrivanju i bjekstvu”, ocijenile su sudije Apelacionog suda.

U obrazloženju odluke piše da je Viši sud pravilno cijenio težinu krivičnog djela koje mu se stavlja na teret, visinu zatvorske kazne na koju eventualno može biti osuđen, i da je djelo posebno teško zbog načina izvršenja i posljedice.

Bonus video: