Srce zavisnika od kokaina kucalo 25 minuta nakon vađenja (VIDEO)

Kokain povećava pritisak u krvnim sudovima i smanjuje protok krvi i kiseonika u srce, pa ono zbog prevelikog opterećenja postepeno raste
85 pregleda 8 komentar(a)
srce, Foto: Shutterstock
srce, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 24.07.2015. 07:15h

Na video snimku koji je objavio Medicinski centar univerziteta “Lojola” u Ilinoisu može se vidjeti kako srce nastavlja da kuca skoro pola sata nakon što je organ uklonjen iz tijela pacijenta koji je čekao na transplantaciju.

Pacijent je više od 10 godina bolovao od zavisnosti od kokaina, a ova pojava je prilično iznenadila ljekare jer srce obično prestaje da radi obično minuta nakon odstranjivanja, prenosi Dejli mejl.

Doktor Klaus Vit smatra da uzrok najvjerovatnije leži u činjenici da je srce bilo puno medicinskih stimulanasa koji su pacijenta držali u životu.

“Ovo srce ne kuca, to nisu normalne kontrakcije. Grči se na prilično čudan način i ne izgleda nimalo zdravo – oko tri puta je veće od prosječnog srca”, izjavio je Vit.

U pitanju je posljedica dugoročnog konzumiranja droge, objasnio je Vit. Naime, kokain povećava pritisak u krvnim sudovima i smanjuje protok krvi i kiseonika u srce, pa ono zbog prevelikog opterećenja postepeno raste.

Bonus video: