Šaranović i Koljenšić ostaju iza rešetaka

Više državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Šaranovića i Koljenšića, zbog sumnje da su 29. aprila 2013. organizovali ubistvo Nikole Bojovića, brata navodnog vođe zemunskog klana Luke Bojovića
68 pregleda 2 komentar(a)
Slobodan Šaranović, Foto: Savo Prelević
Slobodan Šaranović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.07.2015. 08:23h

Apelacioni sud produžio je pritvor Slobodanu Šaranoviću i Ratku Koljenšiću, optuženima za podstrekavanje i pomaganje u ubistvu Nikole Bojovića. Taj sud je kao neosnovane odbio žalbe njihovih branilaca.

Više državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Šaranovića i Koljenšića, zbog sumnje da su 29. aprila 2013. organizovali ubistvo Nikole Bojovića, brata navodnog vođe zemunskog klana Luke Bojovića.

Šaranovićev branilac, advokat Željko S. Jočić u žalbi je predložio da Apelacioni sud ukine pritvor okrivljenom i izrekne mjere nadzora, ili da ukine rješenje.

Sudije tog suda, međutim, cijenile su da je Viš sud, zakonito produžio pritvor Šaranoviću i Koljenšiću. Oni su se u rješenju osvrnuli i na navode Jočićeve žalbe, “da pritvor okrivljenim traje znatno duže od zakonom dozvoljenih šest mjeseci u istrazi”.

“Okrivljenima nije povrijeđeno pravo na ograničeno trajanje pritvora u toku istrage”, piše između ostalog u rješenju Apelacionog suda.

Bonus video: