Evropsko univerzitetsko prvenstvo počinje sjutra na Žabljaku

Organizatori 7. Evropskog prvenstva u karateu, Studentski sportski savez Crne Gore i SO Žabljak, ugostiće takmičare sa 80 univerziteta iz 14 zemalja
0 komentar(a)
logo, Foto: SSSCG
logo, Foto: SSSCG
Ažurirano: 23.07.2015. 14:41h

Evropsko univerzitetsko prvenstvo u karateu održaće se na Žabljaku od sjutra do nedjelje, 26. jula. Organizatori 7. Evropskog prvenstva u karateu, Studentski sportski savez Crne Gore i SO Žabljak, ugostiće takmičare sa 80 univerziteta iz 14 zemalja. Crnu Goru predstavljaće ekipe i takmičari Univerziteta Crna Gora i Univerziteta Donja Gorica.

Takmičenje u novom Sportskom centru na Žabljaku počeće sjutra od deset sati, kada su na programu pojedinačni nastupi studenata i studentkinja u katama, te borbama karatista u pojedinačnoj konkurenciji.

Za 16 sati zakazana je ceremonija svečanog otvaranja šampionata pod pokrtoviteljstvom EUSA-e, nakon kojeg su finala u borbama i katama muškaraca pojedinačno, te katama u ženskoj konkurenciji.

U subotu, drugog dana takmičenja, takođe od 10 sati na tatami će muški i ženski kata timovi, kao i borbe karatistkinja u pojedinačnoj konkurenciji. U nedjelju će se, sa početkom u istom terminu, za medalje boriti ekipe muškaraca i žena u borbama, nakon kojih je planirana ceremonija zatvaranja prvenstva.

Evropsko univerzitetsko prvenstvo u karateu biće prvo međunarodno studentsko takmičenje na sjeveru Crne Gore.

Bonus video: