Potraga za vozačem "golfa 2" koji je usmrtio policajca

"Kolegi Irfanu, ocu četvoro djece, koji je važio za dobrog čovjeka, uzornog kolegu i profesionalca, ostajemo zahvalni za sve što je pružio službi i ponosni na to što je bio dio našeg kolektiva", rekao je direktor Uprave policije Slavko Stojanović
53 pregleda 57 komentar(a)
akcija Helikopter, kontrola saobraćaja, AMSCG, Foto: Savo Prelević
akcija Helikopter, kontrola saobraćaja, AMSCG, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.07.2015. 18:57h

Sve raspoložive snage MUP-a i Centra bezbjednosti Bijelo Polje, kao i helikopterska jedinica uključene su u potragu za odbjeglim vozačem automobila "golf 2", koji je pobjegao sinoć oko 19.40 časova, nakon što je na regionalnom putu Slijepač most – Tomaševo usmrtio saobraćajnog policajca Irfana Kujovića (42).

"Vijesti" nezvanično saznaju da je više mještana vidjelo vozača kako je velikom brzinom projurio kroz Tomaševo prema Grabu i da na automobilu nije bilo haube, kao ni registarskih oznaka.

Kujović je nastradao dok je sa kolegom Veselinom Lalevićem obavljao redovnu kontrolu vozila na regionalnom putu Slijepač most – Tomaševo.

Stojanović: Irfan je bio dobar čovjek, uzoran kolega i profesionalac

Direktor Uprave policije Slavko Stojanović je naveo da je tragično svako stradanje policijskog službenika, a posebno kada službenik strada na dužnosti "i to na ovakav način".

"Ovaj žalosni i tragični događaj nas podsjeća na to koliko je policijski posao odgovoran, težak i rizičan i koliko su naši službenici svakodnevno izloženi opasnostima po svoje živote. Naš kolega Irfan je dao život obavljajući časno i profesionalno povjerene poslove i zadatke, a lice koje ga je usmrtilo, a koje je kolega pokušao da zaustavi dok je upravljalo vozilom, nije nakon toga ni stalo da mu pruži neophodnu pomoć. Takav neljudski i kriminalni čin zaslužuje ne samo moju najoštriju osudu, kao starješine Uprave policije, i osudu cjelokupnog Ministarstva unutrašnjih poslova, već i osudu čitavog društva", navodi se u saopštenju Stojanovića.

Kolegi Irfanu, ocu četvoro djece, koji je važio za dobrog čovjeka, uzornog kolegu i profesionalca, ostajemo zahvalni za sve što je pružio službi i ponosni na to što je bio dio našeg kolektiva, naveo je Stojanović.

"Uvjeravam javnost i građane da će cjelokupni raspoloživi policijski sastav, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, preduzeti sve što je u okviru zakonskih ovlašćenja kako bi lice koje ga je lišilo života pronašli i priveli pravdi", zaključio je Stojanović.

CB Bijelo Polje: Irfan služio kao primjer kako treba raditi i pošteno obavljati posao

Sindikalna organizacija CB Bijelo Polje osudila je način na koji je nastradao njihov kolega Irfan Kujović, pozivajući nadležne institucije i pojedince da hitno reaguju u cilju zaštite službenika CB.

"Najoštrije osuđujemo zlodjelo, koje se desilo na ovako monstruozan načini i tako se ugasio život jednog mladog čovjeka koji je obavljao svoje radne zadatke poštujući zakone i Ustav Crne Gore. Naš kolektiv izgubio je uzornog i primjernog radnika čiji je rad služio kao primjer mladim generacijama kako treba raditi i pošteno obavljati svoj posao i sprovoditi zakone države Crne Gore", navodi se u saopštenju te sindikalne organizacije.

Sindikalna organizacija CB Bijelo Polje je ukazala da je način na koji je njihov kolega izgubio život najbolji pokazatelj da službenici policije nijesu zaštićeni prilikom obavljanja posla.

"Sindikalna organizacija CB Bijelo Polje je često puta ukazivala da pojedinci koji ometaju rad policije i vrše napade na njih, nijesu adekvatno kažnjeni od strane nadležnih institucija, kojima je u opisu posla da sankcionišu takve pojave i omoguće kvalitetan rad pripadnika policije. Ako se nastavi i dalje ovakav rad pomenutih institucija to predstavlja "vjetar u leđa" pojedincima da i dalje vrše krivična djela na ovako monstruozan način, koji je, na žalost, ovoga puta imao za posledicu smrt mladog čovjeka. Zato sindikalna organizacija CB Bijelo Polje hitno traži od najodgovornijih institucija i pojedinaca u Crnoj Gori da se zaštita naših naših službenika podigne na najveći mogući nivo kako bi isti na taj način bili bolje zaštićeni i stvorili se uslovi za slobodnije i kvalitetnije obavljanje svojih djelatnosti", navodi se u saopštenju sindikata CB.

Bonus video: