AKCIJE POLICIJE

U Kotoru i Beranama oduzeto oko 105 grama heroina, uhapšene dvije osobe

"Osumnjičeni M.M. je, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, lišen slobode i uz krivičnu prijavu predat zamjeniku Višeg državnog tužioca u Podgorici na dalju nadležnost", piše u saopštenju Uprave policije
2 komentar(a)
Heroin (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Heroin (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Ažurirano: 23.07.2015. 12:31h

M.M. (35) iz Kotora i S.V. (34) iz Bijelog Polja, uhapšeni su zbog osnovane sumnje da su počinila krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, saopšteno je iz Uprave policije.

"Policija je u naselju Škaljari u Kotoru juče izvršili pregled lica M.M. kod kojeg su pronašli i oduzeli jednu plastičnu kutijicu sa 12 ručno pravljenih aluminijskih paketića sadržaja praškaste materije svijetlo braon boje, za koji se sumnja da je opojna droga heroin, kao i novac u iznosu od 380 eura. Na osnovu naredbe sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, policajci su pretresli stan i druge prostorije koje je M.M. koristio i pronašli pvc kesu sa 95 ručno pravljenih paketića sa praškastom materijom za koju se sumnja da je heroin, 5 pvc kesa sa istim sadržajem, jedan papirni zamotuljak u kojem su se nalazili kamenčići tamno braon boje za koje se sumnja da je opojna droga hašiš, kao i jednu digitalnu vagu za precizno mjerenje", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da se sumnja da je M.M. namjeravao da drogu stavi u tzv. uličnu prodaju, čemu u prilog govori količina koja je pretresom stana pronađena, kao i predmeti koji su služili za precizno mjerenje.

"Osumnjičeni M.M. je, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, lišen slobode i uz krivičnu prijavu predat zamjeniku Višeg državnog tužioca u Podgorici na dalju nadležnost", piše u saopštenju Uprave policije.

Kako dalje piše u saopštenju, policijski službenici Grupe za suzbijanje droge Berane, Bijelo Polje i Pljevlja su takođe juče kontrolisali PMV marke "Audi", bjelopoljskih registarskih oznaka, u kojem su se nalazili S.V. (34) iz Bijelog Polja i još dva lica.

"Pregledom lica i vozila kod S.V. je pronađen i zaplijenjen ručno pravljeni zamotuljak u kojem se nalazila praškasta materija svijetlo braon boje za koju se sumnja da je opojna droga heroin, težine oko 5 grama, koji je, sumnja se, bio namijenjen tzv. uličnoj prodaji na teritoriji Opštine Bijelo Polje", zaključuje se u saopštenju.