Policajca usmrtio golfom i pobjegao

Policija je nakon udesa blokirala sve okolne puteve i tragala za vozačem koji im je usmrtio kolegu
90 pregleda 65 komentar(a)
Nesreća, Slijepač most
Nesreća, Slijepač most
Ažurirano: 23.07.2015. 07:34h

Policajac Irfan Kujović (36) poginuo je sinoć dok je na regionalnom putu Slijepač most - Tomaševo, kontrolisao učesnike u saobraćaju.

Iz Uprave policije saopšteno je da je Kujović poginuo oko 19.40 časova, kada je pokušao da zaustavi vozača koji ga je potom vozilom udario i oborio.

Njega je, prema informacijama “Vijesti”, udario bijeli “golf”, bez registarskih oznaka, koji je nakon udara pobjegao.

Stradali Kujević bio je u patroli sa kolegom Veselinom Lalevićem.

Vozač automobila koji je usmrtio saobraćajca, a potom pobjegao sa mjesta nesreće, kretao se od Slijepač mosta ka Tomaševu.

Policija je nakon udesa blokirala sve okolne puteve i tragala za vozačem koji im je usmrtio kolegu. Mještanin Tomaševa Mileta Rmandić, automobilom je naišao odmah nakon nesreće.

On je “Vijestima” ispričao da je u nepreglednoj krivini “jedva izbjegao sudar sa automobilom koji je projurio velikom brzinom pored njega”.

“Prvo sam primijetio cipelu na putu, a potom vidio policajca kako leži ispod puta. Sa još jednim vozačem i policajcem Lalevićem ubacili smo ga u automobil i odvezli u Službu hitne pomoći. Činilo mi se da je davao znake života dok smo ga podizali u automobil“, ispričao je Rmandić.

Lalević, prema saznanjima “Vijesti” nije vidio kako je poginuo njegov kolega, jer je u vozilu ispunjavao naloge. Dežurni ljekar Milan Madžgalj, rekao je da je Kujović u Urgentni centar doveden bez znakova života.

Iz MUP-a su juče saopštili da najoštrije osuđuju “ovaj tragični i kriminalni čin”, koji još težim čini to što je vozač ne zaustavljajući se pobjegao sa lica mjesta ne pružajući mu neophodnu pomoć, budući da je bio teško povrijeđen usljed kojih povreda je i preminuo”.

“Cjelokupni raspoloživi sastav policijskih jedinica preduzeće sve neophodne aktivnosti u okviru zakona kako bi se ovo lice pronašlo, lišilo slobode i procesuiralo”, saopšteno je iz UP.

Bonus video: