DEMOS: Nadležni državni organi ne funkcionišu jednako za sve

U saopštenju DEMOS-a navodi se da su protekli mjesec, tužilaštvo i ostali nadležni organi ekspresno intervenisali povodom prijetnji državnim funkcionerima, predsjedniku i zamjeniku predsjednika Demokratske partije socijalista, Milu Đukanoviću i Dušku Markoviću na društvenim mrežama i internet portalima
4 komentar(a)
Demos, Demos logo
Demos, Demos logo
Ažurirano: 22.07.2015. 12:14h

Nadležni državni organi ne funkcionišu jednako za sve građane Crne Gore, a primjer je njihova neefikasnost povodom prijetnji bivšem odborniku u Skupštini Glavnog grada Omeru Šarkiću, saopšteno je danas iz DEMOS-a.

U saopštenju DEMOS-a navodi se da su protekli mjesec, tužilaštvo i ostali nadležni organi ekspresno intervenisali povodom prijetnji državnim funkcionerima, predsjedniku i zamjeniku predsjednika Demokratske partije socijalista, Milu Đukanoviću i Dušku Markoviću na društvenim mrežama i internet portalima.

"Kada je o njima riječ, država je efikasna i „počinioci“ prijetnji su brzinom svjetlosti procesuirani pred nadležnim organima i konstatujemo da su ovo rijetke situacije kada neka afera koja uključuje dvojicu pomenutih ima pravni epilog makar u naznakama", kaže se u saopštenju DEMOS-a.

Ocjenjuje se da nadležni državni organi ne funkcionišu isto za sve građane Crne Gore i da je primjer neefikasnosti, ili nemanje volje da svi građani dobiju isti tretman, slučaj koji je pokrenuo Šarkić.

Podsjeća se da je Šarkić prije tri mjeseca podnio krivičnu prijavu za mnogo teži oblik prijetnji, iskazan kao govor mržnje, širenje nacionalne i vjerske netrpeljivosti u najgorem obliku, sa elementima fašizma.

"Zbog degutantnosti izrečenih prijetnji jednom čitavom narodu, ne želimo ih navoditi, a tužilaštvo je putem krivične prijave upoznato sa ovim slučajem na društvenim mrežama", ističe se u saopštenju.

DEMOS je pozvao nadležne organe da hitno reaguju i ispitaju slučaj po prijavi Šarkića i na taj način doprinesu pravnoj državi gdje bi svi građani trebalo da budu jednaki pred zakonom.

Bonus video: