Vukašinović: Kaljate ugled, šverca nema

DKP je opstao i izboriće se sa problemima, sviđalo se to nekom ili ne...
94 pregleda 6 komentar(a)
Slavoljub Vukašinović (novina)
Slavoljub Vukašinović (novina)
Ažurirano: 21.07.2015. 17:34h

Direktor u ostavci Duvanskog kombinata Podgorica (DKP) Slavoljub Vukašinović reagovao je na tekst “Lažni marlboro iz Crne Gore ide za Hong Kong”, tvrdeći da se kalja ugled i reputacija tog preduzeća pisanjem o švercu cigareta.

Njegovo reagovanje prenosimo u cjelosti:

“Teškim optužbama novinar i urednik 'Vijesti' ne barataju nijednom činjenicom, kojom bi dokazali svoje tvrdnje, već se rukovode nedokazivim pričama - rekla - kazala, upotpunjujući insinuacije omiljenom poštapalicom 'Vijesti' - ’navodno’. DKP ne proizvodi “marlboro”, ni javno ni krijući, jer nema licencu za proizvodnju Phlip Morisovog brenda. Da se radi o bilo kakvom švercu, to bi znale nadležne institucije, pred kojima bi odgovarali za tako nešto, a siguran sam da u tom slučaju ne bi mogla da se izbjegne ni tužba od strane licenciranog proizvođača. Da DKP ne proizvodi 'marlboro' i da ga ne izvozi u Kinu kazao sam i novinaru u zvaničnoj izjavi, a ponavljam i sad, zbog zlonamjernih i neprovjerenih glasina koje su ’Vijesti’ nebrojeno puta objavile o DKP -u, koji se sa brendom 'point' godinama reklamirao upravo na naslovnici ’Vijesti’ i naravno, ne za džabe.

Sada, kada se više nema koristi od DKP-a i politika kuće se promijenila u odnosu na izvještavanje o Duvanskom, koje se značajno razlikuje od izvještavanja drugih medija u Crnoj Gori, koji takođe izvještavaju i o problemima i o štrajku i poslovanju DKP -a. Ekskluzivna priča ’Vijesti’ bazirana je na ambalaži. Nađenoj neđe...? Na Tuškom putu? Napunjenu paprikom? Kriza je svuda i razumijem potrebu jedne dnevne novine za senzacionalizmom, ali preko ovako teških optužbi neću preći i zahtijevam izvinjenje za narušavanje svog i ugleda kompanije, a istinu će utvrditi nadležne institucije u sudskom postupku, koji ću, najvjerovatnije pokrenuti protiv ’Vijesti’ zbog stavljanja mog imena i DKP-a u kontekst kriminala i šverca.

Da ste ozbiljna novina, provjerili biste preko Uprave carina ko je izvezao sporne cigarete u Hong Kong, a odgovor očekujem da objavite javno, jer građanima i čitaocima dugujete istinu. Zahvaljujući navodnim partnerima, kako ih nazivate, DKP je opstao i izboriće se sa problemima, sviđalo se to nekom ili ne i nastaviće da sarađuje sa svima njima, pa i Kinezom, koji vam je sporan i koga ste na perfidan način iskoristili i uvezali u kontekst navodnog šverca 'marlbora', da bi tekst napisan bez ijedne činjenice i baziran na izmišljotinama čitaocima djelovao uvjerljivije i bombastičnije.

Gospodin kojeg ste pomenuli bio je protekle sedmice u Duvanskom i opet će doći, kao i ostali partneri za koje proizvodimo i za koje ćemo proizvoditi cigarete: Iračani, Palestinci, Makedonci, Albanci, Poljaci, Slovaci, Beninci, Turci, ali vas o njihovom dolasku nećemo obavještava ti niti vam se pravdati, a vi nastavite da objavljujete laži u koje ćete, na kraju, samo vi da vjerujete”, kazao je Vukašinović.

Odgovor novinara biće objavljen sjutra

Bonus video: