Samo na TV Vijesti: Postavite pitanje svjetski poznatoj onkološkinji

Život posvećen spasavanju drugih života - najkraći je način da se opiše prof. dr med Nadežda Basara, jedan od najpriznatijih hematologa, transplantatora matičnih ćelija koštane srži i onkologa u svijetu
75 pregleda 0 komentar(a)
Nadežda Basara, Foto: Privatna arhiva
Nadežda Basara, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 22.07.2015. 05:57h

Gošća "Boja jutra" danas je profesorka dr Nadežda Basara, javnosti poznata po liječenju teško oboljelih pacijenata, jedan od najvećih stručnjaka za transplantaciju matičnih ćelija u Evropi.

Zbog velikog interesovanja naših gledalaca za gostovanje na TV Vijest dr Basara - pitanja koja su vezana za onkologiju ili hemoterapiju šaljite na mail boje.jutra@gmail.com, a dr Basara će odgovarati na njih.

Život posvećen spasavanju drugih života - najkraći je način da se opiše prof. dr med Nadežda Basara, jedan od najpriznatijih hematologa, transplantatora matičnih ćelija koštane srži i onkologa u svijetu.

Sliku o ovoj Crmničanki koja trenutno u njemačkom gradu Flensburgu živi i radi kao direktorka interne medicine bolnice „Malteser St. Franziskus Hospital“ Malteških vitezova, brzo i uspješno stvaraju činjenice: iza nje je 1.800 transplantacija oboljelih od raznih vidova leukemija i limfoma sa procentom preživljavanja od čak 86 odsto u tri godine nakon transplantacije, objavila je 70 publikacija i 108 naučnih radova, a do sada je citirana 4.000 puta u stranim naučnim radovima.

Liječi leukemije, limfome, anemije, rak pluća i digestivnog trakta i usrećila je mnoge porodice: spasila je mnoge živote kada pacijentima niko od stručnjaka nije davao šanse za ozdravljenje, a neki od njih su i iz Crne Gore.

Vijesti su već pisale o doktorici Basara a kompletan tekst možete pročitati OVDJE.

Budite uz "Boje jutra" i ovog ljeta jer vas čeka mnoštvo zanimljivih i važnih vijesti, zanimljive priče, reportaže, gostovanja iz kojih ćete saznati brojne servisne ali interesantne informacije.

Program pruža niz informacija korisnih za sve turiste-od pouzdane i tačne vremenske prognoze koju svakih pola sata prezentuju diplomirani meteorolozi koji rade u našem Meteo centru, preko preporuka za najbolje plaže, najluđu zabavu, najkvalitetniju hranu...

Budite se uz Boje jutra!

Bonus video: