Završena likovna kolonija u Nikšiću

Želja organizatora je da Bedem bude mjesto okupljanje umjetnika, posebno onih mlađih
102 pregleda 1 komentar(a)
Četkice, slikanje, slika, Foto: Shutterstock
Četkice, slikanje, slika, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 21.07.2015. 13:43h

Izložbom na nikšićkoj tvrđavi Bedem završena je osmodnevna likovna kolonija "Šest slikara i jedan vajar" koju je, u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću, organizovala JU "Stari grad Anderva“.

Posjetioci su osam dana mogli da posmatraju nastajanje umjetničkog djela, što je, pored promocije nikšićkih umjetnika, bio i cilj druge po redu organizovane kolonije na Bedemu. Slikari Zoran Patrić, Ljubinka Seka Aleksić, Vesna Sušić, Zoran Mićanović, Vladislav Patrić, Vlado Mijušković i vajar Radomir Šoro Vulanović su "Andervi" u trajno vlasništvo poklonili po dva rada koja su nastala tokom kolonije, a koje je publika imala priliku da vidi na izložbi.

"Svi imamo različite stilove, nijesmo isti u slikarskoj priči, tako da vazda valjamo jedni drugima. Svi smo birali motive i teme po kojima smo prepoznatljivi. Ja sam i prošle godine učestvovao u koloniji tako da sam počeo da ličim na kulu na Bedemu“, sa osmijehom je kazao Zoran Mićanović, u pauzi između dva poteza kičicom.

Sa nikšićkim umjetnicima bio je i jedanaestogodišnji Radoman Zorić, najmlađi učesnik kolonije, koji namjerava da krene stopama starijih "kolega" sa kojima se prethodnih dana družio, učio i slikao.

"Ovo je najbolja kolonija upravo zbog ekipe. Svi smo se dobro slagali i sarađivali. Pojedine kolonije sam skoro odbio, ali ovoj se rado odazovem jer Nikšić je moj grad“, kazao je Mićanović.

Želja organizatora je da Bedem bude mjesto okupljanje umjetnika, posebno onih mlađih.

Bonus video: