Još jedna nagodba sa Radem Božovićem

Prema optužnici, Božović je organizovao grupu koja je podvodila djevojke, zaposlene kao plesačice u klubu, radi pružanja seksualnih usluga za novac
747 pregleda 16 komentar(a)
Rade Božović
Rade Božović
Ažurirano: 21.07.2015. 05:21h

Podgorički Osnovni sud prihvatio je dogovor između Osnovnog tužilaštva u Podgorici i vlasnika podgoričkog noćnog kluba “Valentino” Rada Božovića i njegovih saradnika Nebojše Drakića i Darka Vlahovića, u postupku koji se protiv njih trojice vodi za kriminalno udruživanje, posredovanje u vršenju prostitucije i nedozvoljeno držanje oružja.

Božović, Drakić i Vlahović su se dogovorili s tužilaštvom o sporazumnom priznanju krivice.

Sutkinja Larisa Stamatović je, na osnovu tog sporazuma, osudila Božovića na ukupno pet mjeseci zatvora, a Drakić i Vlahović treba da plate po 1.500 eura.

Božović je osuđen na dva mjeseca zatvora za kriminalno udruživanje, a za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija na četiri mjeseca robije, pa mu je sutkinja izrekla jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od pet mjeseci.

Drakić i Vlahović su osuđeni na novčanu kaznu za saizvršilaštvo u izvršenju produženog krivičnog djela posredovanja u vršenju prostitucije.

Sutkinja Stamatović je isključila javnost iz tog postupka.

Prema optužnici, Božović je organizovao grupu koja je podvodila djevojke, zaposlene kao plesačice u klubu, radi pružanja seksualnih usluga za novac.

Drakić i Vlahović, menadžer i konobar u “Valentinu”, terete se da su posredovali u vršenju prostitucije, ugovarali i organizovali pružanje seksualnih usluga za novac takozvanim „klijentima”.

Božović se prije par mjeseci nagodio i sa kotorskim tužilaštvom i sud u Kotoru ga je kaznio sa 100 dana zatvora. On je tada priznao da je u svom lokalu „San Remo” u Budvi, i izvan njega, organizovao prostituciju i ilegalno držao oružje.

Sud u Kotoru tada je prihvatio i uslove sporazuma koji je tužilaštvo zaključilo sa Božovićevim pomagačima Milošem Vlahovićem i Markom Jovanovićem. Oni su osuđeni na po mjesec dana zatvora.

Bonus video: