Tužilačaki savjet godišnje plaća 10.000 eura zakupa Glavnom gradu

Na osnovu ugovora koji su potpisali VDT Ivica Stanković i izvršna direktorica Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice Nada Mugoša tužilaštvo godišnje, bez poreza,osiguranja i režija, plaća blizu 10.000 eura zakupnine
73 pregleda 0 komentar(a)
Miomir Mugoša, Ranka Čarapić
Miomir Mugoša, Ranka Čarapić
Ažurirano: 20.07.2015. 19:14h

Tužilački savjet i Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici već godinama su podstanari Glavnog grada, jer je zgrada u kojima se nalaze njihove prostorije na spisku imovine Podgorice.

Na osnovu ugovora koji su potpisali VDT Ivica Stanković i izvršna direktorica Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice Nada Mugoša tužilaštvo godišnje, bez poreza,osiguranja i režija, plaća blizu 10.000 eura zakupnine.

U ugovoru piše i da je ona umanjena za oko 70 odsto na osnovu Odluke o zakupu poslovnog prostora i Odluke o umanjenju iznosa zakupnine.

Taj aranžman je ugovorila Stankovićeva prethodnica Ranka Čarapić prije nekoliko godina, dok je gradonačelnik bio Miomir Mugoša. U njemu se između ostalog navodi da Agencija, odnosno Glavni grad, može da promjeni cijenovnik davanja u zakup poslovnog prostora na osnovu koga je tužilaštvo dužno da prihvati novu cijenu.

Tužilaštvo i u drugim opštinama ima problema sa smještajnim kapacitetima, pa je recimo u Pljevljima u prostorijama suda.

Sa prostorom kuburi i Vrhovno tužilaštvo, u kome se nalazi i podgoričko Više tužilaštvo i Specijalno tužilaštvo.

O tome je nedavno na skupštinskom Odboru za pravosuđe,upravu i politički sistem, govorio Stanković.

On je pozvao poslanike da dođu i uvjere se u kakvim skučenim uslovima rade, kao i da imaju manjak stručnih saradnika. Sve to nakon što su članovi odbora zamjerili Stankoviću da nije dostavio podatke na osnovu ranijih zaključaka odbora.

Bonus video: