Akcija "Udar": 12 osoba procesuirano zbog lažiranja saobraćajnih nezgoda

Kako se navodi, sumnja se da su D.D (24) iz Kotora, i S.A.K, (31) iz Nikšića, počinili krivično djelo 13. novembra 2011. godine, kada su telefonskim putem prijavili nikšićkoj policiji da je u mjestu Gvozdenice –došlo do saobraćajne nezgode, u kojoj su njih dvoje učestvovali kao vozači vozila
4 komentar(a)
automobil, udes, Foto: Shutterstock
automobil, udes, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.07.2015. 16:54h

Službenici policije od februara ove godine do danas procesuirali su ukupno 12 osoba, zbog sumnje da su lažirali saobraćajne nezgode radi pribavljanja protivpravne imovinske koristi.

Službenici Uprave policije – Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije u sadejstu sa službenicima Centra bezbjednosti Nikšić, u nastavku akcije „Udar“, tužiocu u Nikšiću danas su podnijeli krivičnu prijavu protiv dvije osobe, zbog osnova sumnje da su počinila krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Kako se navodi, sumnja se da su D.D (24) iz Kotora, i S.A.K, (31) iz Nikšića, počinili to krivično djelo 13. novembra 2011. godine, kada su telefonskim putem prijavili nikšićkoj policiji da je u mjestu Gvozdenice –došlo do saobraćajne nezgode, u kojoj su njih dvoje učestvovali kao vozači vozila.

„Oni su, kako se sumnja, policijskim službenicima prikazali lažne činjenice time što su saopštili da su oštećenja na vozilima koja su bila vidna, nastala u toj saobraćajnoj nezgodi koja se nije ni dogodila, na osnovu čega je sačinjen zapisnik o uviđaju saobraćajne nezgode, a sve u cilju naplate štete od osiguravajućeg društva“, kaže se u saopštenju.

Iz policije je saopšteno da je protiv njih Osnovnom tužiocu u Nikšiću podnijeta krivična prijava u redovnoj proceduri.

„Procesuiranjem ova dva lica do sada je u akciji Udar, zbog osnova sumnje da su počinili navedeno krivično djelo na već opisani način, od februara ove godine do danas, u šest odvojenih aktivnosti procesuirano po dva lica, što je do sada ukupno 12 osoba“, navodi se u saopštenju policije.

Saopšteno je da se sumnje da su, B.J. (31) iz Nikšića, i N.B. (41) iz Podgorice, krivično djelo na istovjetan način počinili 20. marta prošle godine kada su telefonom prijavili nikšićkoj policiji da je u mjestu Golija došlo do saobraćajne nezgode u kojoj su njih dvojica učestvovala kao vozači vozila.

Oni su, kako se sumnja, potom policijskim službenicima prikazali lažne činjenice u vezi sa saobraćajnom nezgodom koja se nije desila, radi naplate štete od osiguravajućeg društva.

Takođe, V.J. (26) i M.J. (28), oba iz Nikšića, osumnjičeni su da su krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja počinili 12. februara prošle godine, kada su telefonom da je u mjestu Grebice došlo do, kako se ispostavilo, lažne saobraćajne nezgode u kojoj su njih dvojica učestvovala kao vozači vozila.

Policija je 31. marta ove godine podnijela krivičnu prijavu protiv J.P. (25) i M.A. (28), oba iz Nikšića, koji se sumnjiče da su na isti način u Nikšiću krivično djelo počinili 27. decembra 2013. godine.

Oni su, kako se sumnja, dežurnoj službi CB Nikšić prijavili da se lažna saobraćajna nezgoda dogodila tog dana u mjestu Šume.

Policija je prethodno, tokom februara ove godine, u dva odvojena slučaja tužiocu procesuirala četiri osobe zbog sumnje da su takođe lažirala saobraćajne nezgode radi naplate novca od osiguranja.

Sumnja se da su M.V. (21) i M.V. (29) iz Nikšića počinili navedeno krivično djelo 7. decembra 2013. godine. I druga dva lica, Ž.K, star 50 godina, i R.D, star 21 godinu, iz Nikšića, se sumnjiče da su isto krivično djelo počinili 21. septembra 2014. godine.

„Policijske aktivnosti u okviru akcije „Udar“ biće nastavljene“, rekli su iz policije.

Bonus video: