Konjević o hapšenju Đukića: Saopštili smo sve što smo smatrali da javnost treba da zna

"Mi smo dio Interpol sistema i prethodne dvije godine značajno smo unaprijeđivali naša postupanja na graničnim prelazima, dodatno se uvezujući u realnom vremenu sa onim što su zahtjevi Interpola u tom segmentu“, kazao je Konjević
1 komentar(a)
Raško Konjević, Foto: MUP Crne Gore
Raško Konjević, Foto: MUP Crne Gore
Ažurirano: 20.07.2015. 14:02h

General Borislav Đukić uhapšen je po potjernici Interpola, a dalji koraci su u naležnosti pravosudnih organa, kazao je ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević.

On je, upitan da prokomentariše pojedine negativne reakcije na hapšenje Đukića, kazao da je on lišen slobode shodno potjernici Interpola Zagreb.

„Mi smo dio Interpol sistema i prethodne dvije godine značajno smo unaprijeđivali naša postupanja na graničnim prelazima, dodatno se uvezujući u realnom vremenu sa onim što su zahtjevi Interpola u tom segmentu“, kazao je Konjević na konferenciji za novinare.

Kako je rekao, to postupanje je shodno tom dijelu međunarodnih obaveza i raspisane potjernice.

„I to je sve što je u nadležnosti Uprave policije, odnosno Ministarstva. Sve dalje je u nadležnosti pravosudnih organa i za sva druga postupanja, u tom i svakom drugom sličnom slučaju, najbolje je da potražite odgovor kod nadležnih pravosudnih organa“, kazao je Konjević.

Upitan da prokomentariše medijske navode da je Đukić uhapšen pošto je završio sa ljetovanjem u Crnoj Gori, a ne po ulasku u Crnu Goru, Konjević je rekao da ne bi govorio o detaljima i da je Uprava policije zvanično saopštila sve ono što su smatrali da je potrebno da javnost u tom dijelu zna.

Konjević je saopštio da je na sjednici Vlade bio protiv imenovanja Ranka Vujačića za ambasadora Crne Gore u Berlinu.

„Da, bio sam protiv“, rekao je Konjević, dodajući da ne bi posebno objašnjavao razloge.

Kako je rekao, Vlada o svakoj svojoj odluci glasa, a, shodno poslovniku, ministri koji nijesu saglasni sa određenom odlukom izdvajaju mišljenje.

„Ja i ministarka Milica Pejanović Đurišić smo izdvojili mišljenje, dali svoje obrazloženje, koje ja, razumjećete, zbog načina funkcionisanja Vlade, ne bih na ovakav način dijelio sa javnošću“, kazao je Konjević.

Bonus video: